CP3 by Basketball Totaal

Kevin van Wijk stelt kandidatuur voor ‘Oranje’

Met wederom een mooie ‘double-double’ was Kevin van Wijk de grote man voor Oviedo in de 71-66 overwinning op Instituto Fertilidad Clínicas Rincón. De Nederlandse forward solliciteert op deze wijze nadrukkelijk naar een plaats in het Nederlandse team onder leiding van coach Toon van Helfteren. Unión Financiera Baloncesto Oviedo staat door deze overwinning alleen op de vierde plaats in de LEB-Gold en behield thuis zijn ongeslagen status.

In het begin had Rincon het iets betere van het spel en sloot het eerste kwart af met een 14-18 voorsprong. De volle sporthal Pumarín ging na twee achtereenvolgende scores (34-28) van Kevin van Wijk er eens goed voor zitten.  De ploegen gingen de rust in met een 41-36 voorsprong voor Oviedo. Rincon bleef aanhaken in het derde kwart. Door drie scores achtereen van Kevin van Wijk liep Oviedo verder weg bij Rincon: 56-49. Oviedo opende het vierde kwart met een 10-0 run (66-49) maar Rincon gaf niet op en wist toch weer redelijk in de buurt te komen: 69-61. Van Wijk en de zijnen lieten het niet verder komen en wisten de ongeslagen status in eigen hal te behouden: 71-66.

Kevin van Wijk kwam ruim 28 minuten in actie waarin hij goed was voor 17 punten (60%), 14 rebounds en 1 steal. Hij had een rating van 24 en werd terecht gekozen als Man of the Match.

De andere Nederlandse vertegenwoordiger in de LEB-Gold,  Roeland Schaftenaar, verloor met zijn team Breogan vrij kansloos de belangrijke wedstrijd in en tegen Burgos. Door deze nederlaag zal het moeilijk worden om zich nog bij de eerste drie te plaatsen met het oog op de playoffs in de LEB-Gold.

Ford Burgos opende sterk en liep vrij gemakkelijk uit naar 16-8, maar Breogan wist in de laatste minuten van het eerste kwart het gat terug te brengen naar 4 punten en zodoende in de wedstrijd te blijven: 21-17. Het tweede kwart was er één met veel strijd, waarin Breogan – met Schaftenaar in een sterke rol – aanvallend beter door kon komen. Beide ploegen gingen met een 38-36 stand de kleedkamers in.

De beslissing viel in het derde kwart. Burgos opende weer sterk met een 7-0 run, waarop Breogan ditmaal geen antwoord op had. Ze werden in dit kwart op alle fronten afgetroefd: 60-46. Het vierde kwart was slechts voor de geschiedenisboeken. Beide ploegen geloofden het wel en sloten de wedstrijd af met een 89-76 eindstand.

Roeland Schaftenaar speelde maar 21 minuten, mede veroorzaakt door een vroege foutenlast in de wedstrijd. In die 21 minuten was hij goed voor 4 punten, 4 rebounds, 1 assist en 1 steal.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.