CP3 by Basketball Totaal

Kevin van Wijk met Oviedo onderuit bij Lleida

Oviedo met de Nederlandse forward Kevin van Wijk kwam vrijdagavond – na een geweldige inhaalrace – aan het einde van de wedstrijd toch tekort om in het Pavello Barris Nord thuisploeg Lleida te verrassen: 93-81. Oviedo begon gehandicapt aan de wedstrijd door de gedwongen afwezigheid van García, Macia en de Amerikaan Daniel Fitzgerald.

Zoals gewoonlijk startte Oviedo vrij zwak, waardoor Lleida via 28-15 naar een 48-31 ruststand kon uitlopen. In het derde kwart ging Lleida onverdroten door en bereikte zelfs een voorsprong van 25 punten (57-32). De spelers van Oviedo keken elkaar tijdens een time-out nog eens diep in de ogen en onder leiding van een degelijk spelende Kevin van Wijk en Munoz Borchers begon Oviedo aan een geweldige inhaalrace.

Met nog een kleine vier minuten te spelen in het vierde kwart kwam Oviedo helemaal terug in de wedstrijd en wist tot op vijf punten te komen: 80-75. Twee driepunters op rij van Lleida knakten het moreel van Van Wijk en de zijnen, waarop Lleida een verrassende overwinning kon behalen op het gedecimeerde team van Oviedo: 93-81.

Oviedo blijft ondanks deze nederlaag op de vijfde plaats staan in de LEB-Gold, terwijl Lleida naar de negende plek steeg en hierdoor de play-off-kansen levend wist te houden.

De 2.03 lange Kevin van Wijk  – die zijn draai helemaal heeft gevonden – speelde 30 minuten mee waarin hij  14 punten (62%) scoorde, 7 rebounds pakte en ook nog 2 steals had.

Zijn seizoensstatistieken na 17 wedstrijden: gemiddeld 26 minuten speeltijd en verder 10 punten (61.5%) – 5.5 rebounds – 0.9 assists – 1.3 steals per wedstrijd.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.