CP3 by Basketball Totaal

Kevin van Wijk met Oviedo naar halve finales

Union Financiera Oviedo blijft verbazen in de Adecco Oro. De club van de Nederlandse forward Kevin van Wijk bereikte door een 76-67 overwinning op Leyma Natura Basquet Coruña de halve finale van de play-offs voor promotie naar de ACB. In hun tien-jarige bestaan is dit een nieuw hoogtepunt voor de debutant in de Adecco Oro. In de halve finale treffen ze de nummer twee van de competitie El Quesos Cerrato Palencia.

Oviedo begon met Spasojevic in de basis en de Montenegrijn speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. De wedstrijd ging het eerste kwart vrij gelijk op. De eerste tien minuten werden afgesloten met een 20-20 stand. Kevin van Wijk opende het tweede kwart met een driepunter, waarna Oviedo een gaatje kon slaan (28-24). Het lukte Oviedo niet om afstand te nemen van Coruña waarna de ploegen met een 44-41 stand de kleedkamers opzochten.

Coruña opende het derde kwart met een 0-6 run maar Oviedo antwoordde direct met punten van Munoz en Van Wijk: 53-46.

Oviedo breidde zijn voorsprong geleidelijk uit naar tien punten (62-52) bij de start van het vierde kwart. Coruña gaf niet op en benaderde Oviedo tot op één punt (66-65). De uitpuilende hal veranderde in die fase in een ware heksenketel. Oviedo wist toch het initiatief te houden en liep weer uit naar een 71-65 voorsprong. In de slotfase gaf Oviedo niets meer weg en bereikte de halve finale met een zwaar bevochten 76-67 overwinning.

Kevin van Wijk kwam 15 minuten in actie en was goed voor 8 punten (67 %) en 1 rebound.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.