CP3 by Basketball Totaal

Kevin Garnett terug naar de Timberwolves

Kevin Garnett keert terug naar het oude nest, waar alles begon voor de future Hall of Famer. Garnett is op de valreep geruild voor Thaddeus Young en gaat weer naar de Timberwolves. Wow!

Garnett was een van zes spelers, die een ‘no-trade’ clausule in zijn contract had staan en hij heeft hier afstand van te doen om terug te keren naar zijn oude liefde. Een prachtige club voor Garnett om zijn indrukwekkende loopbaan af te gaan sluiten.

Het betekent definitief dat we Garnett niet meer zullen terugzien in de play-offs of laat staan in een NBA finale. Niet dat het met de Nets wel gelukt zou zijn, maar in ieder geval was daar nog een klein kansje.

Het geeft Garnett de kans om zijn 20ste en laatste seizoen in de NBA te spelen bij het team en de coach waar het allemaal begon. En wat helemaal mooi is, is dat zijn coach van 1995 er nu nog steeds zit. Flip Saunders en Garnett behaalde grote successen samen en dat zal de doorslag hebben gegeven voor Garnett om in te gaan om het aanbod.

Met Garnett in de ploeg werden de enige acht play-off vertegenwoordigingen uit de geschiedenis van de Wolves behaald. In 2004 kwamen de Wolves zelfs tot de Western finals.

In 2007 werd Garnett geruild richting de Boston Celtics, waar hij zijn enige titel behaalde en in 2010 de finale verloor van de Lakers.

Zo mooi kan sport dus ook zijn!!! Garnett zal een mentor worden voor Rubio en Wiggins.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.