CP3 by Basketball Totaal

Kevin Durant MVP in de NBA

Niet Lebron James, maar Kevin Durant van de Oklahoma Thunder is de Meest Waardevolle Speler geworden in de NBA. De 25 jarige superster werd ruimschoots gekozen tot de beste speler van dit seizoen.

Het is de eerste keer dat deze eer aan Durant toekomt. Lebron James werd tweede in de uitverkiezing en Blake Griffin derde.

Durant kreeg 119 eerste plaats stemmen van de spelers en deskundigen. James werd tweede en ontving zes eerste plaats stemmen. Kortom het was bijna unaniem voor de forward van de Thunder. Momenteel speelt Durant zijn ploeg in de halve finale van het Westen tegen de LA Clippers. De Clippers staat met 1-0 voor.

Joakim Noah en James Harden werden vierde en vijfde in de uitverkiezing. Beide spelers zijn al uitgeschakeld in de play-offs.

Naast de MVP prijs, kreeg Durant ook zijn vierde titel in vijf jaar als topscorer in de NBA. Dit seizoen had Durant een gemiddelde van 32 punten en won zijn ploeg de Thunder 59 wedstrijden tegenover 23 nederlagen. En dat terwijl de Thunder een groot gedeelte zonder topspeler Westbrook speelde. Het maakt de prestatie van Durant nog mooier.

Speech Kevin Durant:

De gehele speech:

https://youtu.be/MquHLLSC9EM

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.