CP3 by Basketball Totaal

KEUS/Royal Eagles en coach André Bout per direct uit elkaar

Het bestuur van Royal Eagles en André Bout hebben in goed overleg besloten de samenwerking met directe ingang te beëindigen.

Alle partijen zijn van mening dat dit besluit het meeste perspectief biedt om voor de rest van het seizoen het beste uit de ploeg te halen en de stap naar een topploeg voor volgend seizoen voor te bereiden. De ploeg is een mix van ervaren buitenlandse speelsters met jong Nederlands toptalent in een setting waarbij het team 2x per dag traint. Met voortschrijdend inzicht betekent dit ook dat de ploeg een coach nodig heeft die dit proces gedurende 5 dagen in de week direct kan gaan aansturen om het team en de omgeving optimaal te laten presteren. Wij danken André voor zijn inzet en professionaliteit.

De functie van hoofdcoach zal worden overgenomen door ex-bondscoach Remy de Wit. Remy is bekend met het team als Atlethic Director van de FSG Academy waar het Royal Eagle team onder valt. Assistent coach Ramon Kuipers zal zijn rol voortzetten en gezamenlijk met Remy het team trainen en coachen. Hoewel het team nog een kleine kans maakt op het bereiken van de play-offs en nog in het toernooi om de nationale beker zit, is de doelstelling voor de rest van het seizoen gericht op de volgende stap. Namelijk een setting creëren waarbij KEUS/Royal Eagles de stap in 2017-2018 kan maken naar de top van het Nederlandse vrouwen basketball alsmede mogelijk het spelen in de Europacup.

Bron: Keus/Royal Eagles

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.