CP3 by Basketball Totaal

Kathmann terug als teammanager bij Dutch Angels

NBB – Patrick Kathmann zal tijdens de komende EK kwalificatiereeks van de Dutch fungeren als teammanager. Kathmann bekleedde die functie al eerder bij het Nederlands vrouwenteam, met als hoogtepunt de promotie naar de A-divisie in 2009 na de gewonnen play-offs tegen Zweden.

Kathmann, die in 2007 begon als teammanager bij Nederland VU20 onder Rene van der Wielen, stopte in 2011 bij de seniorenploeg, omdat hij het vrijwilligerswerk niet meer met zijn werk kon combineren. In 2012 was hij de drijvende kracht achter het WK in Amsterdam voor meisjesteam onder 17, waar Nederland een prachtige achtste plek behaalde,

Kathmann heeft er zin in om zijn oude functie weer op te pakken. “Ik heb altijd met veel enthousiasme met de speelsters en de staf gewerkt. Samen hebben we veel bereikt bij het professionaliseren van de nationale vrouwenploeg. De reden dat ik terug kom is dat de speelsters en de staf dat graag willen en omdat er nog meer stappen kunnen worden gezet bij die professionalisering. Ik vind het een enorme uitdaging om met een deels nieuwe groep de volgende stap te zetten.”

Hij zal ook nauw betrokken zijn bij de organisatie van de twee thuiswedstrijden van de Dutch Angels tegen Zweden en Rusland in Sporthallen Zuid. “Twee jaar geleden heben we met een enthousiast team en veel vrijwilligers een zeer succesvol WK VU17 georganiseerd. Daar hebben we veel lof voor ontvangen door publiek, teams, FIBA, officials en de pers. Die opgedane kennis en ervaring gaan we nu opnieuw inzetten, samen met de vrijwilligers van het WK. De duels tegen Zweden en Rusland zijn geweldige affiches en de garantie voor ‘basketballfeestje’ en wellicht een verrassing. Ze worden gespeeld op de locatie van het WK, dus gaan we voortbouwen op het succes van toen. Voor iedereen is dit een geweldige uitdaging.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.