CP3 by Basketball Totaal

Karel Kraaijeveld senior Lid van Verdienste

Karel Kraaijeveld senior is woensdagavond onderscheiden als Lid van Verdienste van de Nederlande Basketball Bond. Hij ontving de bijbehorende speld uit handen van bestuurslid Kees Spitters. Niemand op de Nederlandse basketballvelden heeft zoveel wedstrijden gejureerd als Kraaijeveld. Hij begon ruim dertig jaar geleden als jurylid en kan op dat terrein gerust een pionier worden genoemd.

Kraaijevelds (helemaal links op de foto hiernaast) eerste grote toernooi was het Pré-Olympisch kwalificatietoernooi in 1988, waar hij als neutraal jurylid achter de tafel zat. Bij clubs als Festo, DAS en Nashua was hij in de jaren negentig de vaste kracht achter de tafel bij  wedstrijden in de mannen- en vrouweneredivisie. Competitie, beker, play-offs, Europa Cups, Kraaijeveld was erbij. Ook bij grote toernooien zoals het EK rolstoelbasketball, de Haarlem Basketball Week en de Koninklijke Militaire Kampioenschappen was Kraaijeveld altijd als vaste scorer aanwezig, en regelde meteen ook de bezetting van de hele jury. Hij was hét gezicht van de NBB achter de jurytafel bij Final Fours, bekerfinales en thuisinterlands van de nationale selecties, en daarnaast ook de laatste jaren bij alle thuiswedstrijden van EiffelTowers Den Bosch. Kraaijveld heeft bovendien ook jarenlang juryleden opgeleid en het systeem van jureren mede ontwikkeld.

In totaal nam Karel Kraaijveld 1832 keer plaats achter de jurytafel als neutraal en deskundig jurylid. Reden voor het bondsbestuur om hem te onderscheiden als Lid van Verdienste

Bron: nbb

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.