CP3 by Basketball Totaal

Kanshebbers

Joris_Zandbergen_Column_iBB_Fast-Break

Het was maar goed dat ik nog niet had ontbeten toen ik keek wat de eerste NBA-wedstrijden hadden opgeleverd. De foto van Gordon Hayward met een voet die een bizarre hoek maakt ten opzichte van zijn been was niet erg lekker.

Hayward is, samen met Kyrie Irving, een van de twee grote aankopen van de Boston Celtics. Een goed schietende, allround small forward die Boston net dat beetje extra kon geven om misschien Cleveland te vervangen als finalist uit het oosten.
Na zo’n vijf minuten, tegen uitgerekend Cleveland, kwam Hayward verkeerd neer, om het voorzichtig te zeggen. Enkel en scheenbeen begaven het, en die foto van Hayward die vol afgrijzen kijkt naar zijn verwoeste gewricht… Yikes!

Kansen
Ik vond de berichten uit Cleveland ook opvallend. ‘Zijn teamgenoten keken in shock toe terwijl Hayward hen gebaarde om hulp. “Irving verborg zijn hoofd in de borstkas van twee teamgenoten.” “Een rookie ging de Celtics voor in gebed.” De blessure is inderdaad afgrijselijk maar de NBA is wel eens stoerder geweest.
Naast, en dat komt natuurlijk voorop, het leed voor Hayward, is het ook zeer jammer voor de kansen van Boston. Ik keek er namelijk wel naar uit dat er een team Cleveland kon kloppen op weg naar de finale.

Oosten
Waarom is het oosten in de NBA al jaren zo crap? Komt het echt omdat er in het westen meer steden zijn waar het aangenaam weer is? Er waren vroeger NBA-sterren die clausules in hun contract hadden, om alleen naar mooiweersteden te mogen worden verhandeld, maar dat is toch iets van, zoals gezegd, vroeger?
Met het geld dat die mannen verdienen, kunnen ze toch een prachtig huis kopen waar het warm is, terwijl ze basketballen in een van de grote, mooie steden in het oosten van de Verenigde Staten? Hoe dan ook, Cleveland is nu zeker weer de favoriet om het oosten te winnen, met Toronto, Philadelphia, Washington en wellicht toch Boston als overige kanshebbers, en als outsider Milwaukee want die hebben The Greek Freak.

Westen
In het westen is uiteraard kampioen Golden State ‘the team to beat’, al zijn er daar wat meer kandidaten. Althans, zo lijkt het, na een krankzinnige zomer met meer trades dan je kon tellen.
Chris Paul speelt tegenwoordig naast zijn ‘antichrist’ James Harden in Houston, en MVP Russell Westbrook heeft gezelschap gekregen van niet alleen Paul George maar ook van Carmelo Anthony. Als ik de legendarische Toon Hermans mag quoten: weet u wat nog gevoeliger is? Twee violen!
Westbrook deed vorig jaar graag alles alleen, en moet nu een deel van het initiatief afstaan aan ‘Melo, bepaald niet een bewezen winnaar.
Liever kijk ik naar San Antonio, waar je in ieder geval gegarandeerd bent van mooi teambasketbal onder leiding van coach Pop, de beste coach in de NBA (wereld) die echter zo snel mogelijk presidentskandidaat dient te worden (zijn laatste mening over Trump: a soulless coward).

Zonsondergang
Hoe graag ik ook de Spurs zie slagen, en Manu en Tony een prachtige zonsondergang tegemoet zie rijden op hun Texaanse paarden, ik ben bang dat het beste teambasketbal met de wellicht volgende MVP Kawhi Leonard niet genoeg zal zijn om de Warriors van hun volgende titel af te houden.
En daar kan ik dan wel mee leven, desnoods. GSW speelt ook teambasketbal, heeft ook een goede en interessante coach in Steve Kerr, en is met sterren als Stephen Curry en Kevin Durant aan boord de absolute favoriet.
Het liefste zag ik Boston, met een weer en miraculeus snel herstelde Hayward, het in juni opnemen tegen San Antonio. Met dan als uitkomst het laatste kunstje van Pop, TP en Manu.

Realiteit
In de realiteit denk ik dat we precies dezelfde finale krijgen als vorig seizoen. Laten de Warriors die dan maar weer winnen en een mini-dynastie vormen. Tot de jongens van de 76’ers oud genoeg zijn om de league te domineren. Geloof me, dat wordt leuk. Ze hebben zelfs een center.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.