CP3 by Basketball Totaal

Kampioen Spurs uitgeschakeld

Er komt dit seizoen een nieuwe kampioen in de NBA. San Antonio Spurs is met 4-3 uitgeschakeld door de LA Clippers. Chris Paul zorgde voor de overwinning slechts 1 seconde voor tijd.

Een prachtige serie voor iedere NBA liefhebber. Je moet de serie gevolgd hebben, om er een oordeel over te geven. Basketball op het allerhoogste niveau in de wereld. De vraag is natuurlijk of het einde van de Spurs dynasty aangekomen is. Coach Popovich laat het in het midden. Duncan (39) en Ginobili (37) zijn dit seizoen free agent en Popovich laat zijn toekomst afhangen van Duncan. Als de beste powerforward aller tijden ermee gaat stoppen, lijkt hij ook de NBA te gaan verlaten.

Vannacht kon de wedstrijd beide kanten opgaan. De twee teams waren heel duidelijk aan elkaar gewaagd. Chris Paul (last van zijn hamstring) zorgde met een score via het bord voor de 111-109 overwinning. Saillant genoeg was de lange uitschuifarm van Duncan net niet lang genoeg om de laatste bal te blocken.

Chris Paul was de beste speler van het veld bij de Clippers. De guard eindigde met 27 punten, ondanks de blessure. Blake Griffin scoorde een triple-double met 24 punten, 13 rebounds en 10 assists.

Bij de San Antonio Spurs was Tim Duncan de absolute vedette. De 39 jarige speler was goed voor twee benutte vrije worpen met nog 8 seconden op de klok. Duncan (wellicht in zijn laatste wedstrijd?) scoorde 27 punten en 11 rebounds.

Afgelopen seizoen wonnen de Spurs nog van de Miami Heat en Lebron James. LA Clippers zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Houston Rockets, die met 4-1 wonnen van de Mavericks.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.