CP3 by Basketball Totaal

Jumpers vu12 kampioen in eigen huis na knappe wedstrijd tegen dapper Flashing Heiloo.

jumpersu12Nadat Jolly Jumpers in hun eerste wedstrijd van de dag al afrekende met De Wit Grasshoppers was het duidelijk: In de laatste wedstrijd van de dag zouden ze mogelijk een vervolg kunnen geven aan de historische finale die de toenmalige vu12 in 2006 speelde tegen Den Helder. Een wedstrijd die toen in de allerlaatste seconde beslist werd door een running jumphook van Iris Beld. FINALE: Jolly Jumpers – Flashing Heiloo

De thuisploeg, met de opnieuw sterk opererende Jade Brughuis aan het roer, leek al vroeg een gat te slaan, want binnen twee minuten stond Flashing Heiloo al in de eerste time out. Toen Flashing Heiloo na een minuut of vier de eerste zenuwen van zich afschuddde werd het een mooie finale, en kwam de NoordHollandse kampioen knap terug in de wedstrijd. Via 14-11 voor Jumpers na het eerste kwart kon Heiloo zich in het tweede kwart even leider in de wedstrijd noemen maar na 14-15 raasde Jumpers door naar 29-19. Het slotaccoord was echter voor Heiloo dat met 29-22 achter ging rusten.

In het tweede gedeelte van het derde kwart was het weer Heiloo dat aansluiting zocht en dat lukte. Dat kwam vooral door Andrea Macauly die door niets en niemand te stoppen was (23 punten in kwart 3 en 4 en totaal 31 punten). Na het derde kwart had Heiloo de voorsprong weer te pakken, 42-41. Iedereen ging eens goed zitten voor het laatste kwart en de spanning begon toe te nemen. Jolly Jumpers kwam een aantal keer goed door, pakte weer een voorsprong maar het was weer Heiloo die terugkwam. Jade Brughuis van Jolly Jumpers vond het mooi geweest, deed nog een extra duit in het zakje en wees haar team de juiste richting. Met enkele goede drives kwam de topscorer van Jumpers sterk door, en hoewel Heiloo leuk en bij vlagen oogstrelend teambasketball liet zien, was de weerstand bij de Noordhollanders wel gebroken. Jumpers pakte de titel en het bleef nog lang onrustig in de Verdegaalhal.

Topscores:

Jolly Jumpers: Brughuis 23, Oude Elbrink 12.
Flashing Heiloo: Macaulay 31, Knippen 12

Eindklassement:
1. Jolly Jumpers
2. Flashing Heiloo
3. De Wit Grasshoppers
4. Celeritas Donar
5. Springfield

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.