CP3 by Basketball Totaal

Jumpers slaat na rust toe in Groningen

Een stroeve start tekende voor beide teams het eerste kwart. Jolly Jumpers opende met een 0-4 waarna er pas weer in de zesde minuut werd gescoord. Met een driepunter nam Groene Uilen de voorsprong met 7-5. Jolly Jumpers had teveel balverlies en kwam haar verdedigende afspraken niet na. Ook na de stand van het eerste kwart 8-9, lukte het Jolly Jumpers niet om haar eigen spel te spelen. Goede opties werden niet succesvol afgesloten wat er voor zorgde dat de dames uit Tubbergen enigszins met het hoofd naar beneden stond te spelen.  Met een ruststand van 24-20 in het voordeel van Groene Uilen werd de kleedkamer opgezocht.
In het derde kwart begon een ander Jolly Jumpers de tweede helft. Jolly Jumpers opende met twee scores op rij (24-24), waarna Groene Uilen opnieuw de voorsprong nam met 30-24. Helaas had Jolly Jumpers veel kansen nodig om te scoren en in de 7e minuut keek Jolly Jumpers tegen een achterstand aan van 35-27. Door veel door te wisselen wist Jolly Jumpers Groene Uilen onder druk te houden en bleven de dames uit Tubbergen met pressie spelen. Dit resulteerde in een 0-8 run in de laatste twee minuten van het derde kwart waardoor de kwartstand opnieuw gelijk werd (35-35)
Het vierde kwart kwam Jolly Jumpers los. De full court press begon beter te lopen waarmee de guards van Groene Uilen onder druk werden gezet.  Dit dwong Groene Uilen tot andere opties, waarbij Jolly Jumpers regelmatig een turnover forceerde en door beter uit te boxen de verdedigende rebound wist te pakken. Vandaar uit begon Jolly Jumpers meer tempo te spelen en ook het tempo in de wedstrijd te dicteren. Met een 2-12 run kon Jolly Jumpers eindelijk het verzet van Groene Uilen breken en vandaar uit doorstoten naar een overwinning van 45-59.
Liz Schröder 14; Pien Nijhuis 12; Judith Beld 10, Silke Heerts 9; Iris Beld 8; Danique Mollink en Milou Dekker 3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.