CP3 by Basketball Totaal

Jumpers geeft fijn gas tegen BV Hoofddorp

De sprongbal was voor Jolly Jumpers maar daarna duurde het drie minuten voordat Jolly Jumpers tot een eerste veldscore kwam. De opdracht voor de dames was om het tempo hoog te houden, dat gebeurde ook, maar de eerste paar minuten van het eerste kwart, was de afronding daardoor wat te gehaast.  Na een time-out aan de zijde van Jolly Jumpers werd wel gewacht tot de open man en naar een 12-8 voorsprong brachten de Tubbergse dames het verschil op 10 punten na het eerste kwart, 18-8. Met een zone-press werd BV Hoofddorp onder constante druk gehouden, waardoor Jolly Jumpers regelmatig een steal kon pakken.

Ook in het tweede kwart zette Jolly Jumpers haar dadendrang van deze avond door. Met snel spel bracht Jolly Jumpers BV Hoofddorp op verdere achterstand 31-10. Daarna had BV Hoofddorp een antwoord op de zone press van Jolly Jumpers en met een 2-12 run, waaronder twee driepunters tegen het bord (dat kan in Tubbergen) brachten de Hoofddorpse dames de achterstand terug tot 33-24 met de rust.

In de rust werd opnieuw afgesproken dat er meer met de center gespeeld moest gaan worden. Met een full court man to man press op de guards van BV Hoofddorp, bracht Jolly Jumpers deze onder grote druk. Gevolg was dat BV Hoofddorp het moeilijk had om een georganiseerde aanval te beginnen. Door meer de paslijn te overspelen en een goede teamdefense werd de een naar de andere fastbreak gelanceerd. Met een 21-0 run brak Jolly Jumpers het verzet van BV Hoofddorp. Het hoge tempo vasthoudend trok Jolly Jumpers door naar een overwinning van 85-41.

Coach Yvonne Lansink Rotgerink “In deze laatste thuiswedstrijd van 2013 heeft Jolly Jumpers laten zien, dat ze nu wel in staat is zelf het spel te maken en het tempo van de wedstrijd te dicteren. We hebben Hoofddorp goed onder druk gehouden en dat, behalve de laatste minuten tweede kwart, het grootste deel van de wedstrijd gedaan. De vooraf gemaakte afspraken hebben de meiden goed opgevolgd. Zowel inside als outside wisten we de basket te vinden. Zes geslaagde driepunters hebben we dit seizoen nog niet gehad. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Groene Uilen en dan kijken in welke competitie we vanaf januari gaan spelen.”

 

Liz Schroder 15; Merlin Lammerink 14 (2 driepunters); Mayella Kuikhoven 13 (3 driepunters); Milou Dekker 12; Silke Heerts 10; Pien Nijhuis 7; Judith Beld, Iris Beld 6; Danique Mollink 2 punten.

Foto: Dick van Beek

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.