CP3 by Basketball Totaal

JR Smith naar Cleveland Cavaliers

Een blockbuster trade in de NBA vannacht. De trade ging tussen de Cavaliers, Thunder en de Knicks. De Cavaliers krijgen twee spelers van de Knicks. Iman Shumpert en J.R. Smith vertrekken vanuit de big apple naar contender Cleveland en Lebron James. Een flinke upgrade voor de Cavs zo lijkt het.

De Cavaliers verliezen Dion Waiters, want die gaat naar de Oklahoma Thunder. De New York Knicks krijgt drie spelers terug, die niks zullen toevoegen aan het team. Lou Amundson, Alex Kirk en Lance Thomas. De Cavaliers krijgen een eerste ronde draftkeuze van de Thunder en de Knicks krijgen een twee ronde draftkeuze van de Cavaliers.

de Knicks hebben ook Samuel Dalambert ontslagen. De center mag transfervrij vertrekken bij de laag geklasseerde Knicks, die duidelijk een kruis door dit seizoen zetten. De Knicks hebben statistisch de laatste plaats in de NBA in handen. Kortom een triest seizoen voor Carmelo Anthony. Vannacht leden de Knicks zonder de drie met ruime cijfers van Memphis (83-105).

Voor de Cavaliers betekent het een upgrade met Shumpert binnen de lijnen. Hij staat bekend als een lock-down verdediger en dat is exact wat de Cavaliers nodig hebben tegen onder de Chicago Bulls en wellicht later Curry of Westbrook. JR Smith is een pure schutter en scorer, maar staat niet bekend als een modelprof en slimme basketballer. De vraag is of hij in het systeem van Blatt beter tot zijn recht gaat komen, want de triangle aanval was niet zijn ding.

De Thunder lijken met het aantrekken nog niet klaar op de transfermarkt, want met Waiters komt er nog een shooting guard in het team en met Reggie Jackson in het team lijkt het een overdaad aan schutters.

Grappig is dat in de avond van de trade alledrie de teams verloren. De Cavaliers verloren zelfs van de 76ers (92-95) en de Thunder kreeg een pak slaag van de Warriors (91-117).

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.