CP3 by Basketball Totaal

Josh Duinker nieuwe topscorer eredivisie

Ondanks slechts 5 punten (het gevolg van een pijnlijke rug) is Josh Duinker de nieuwe topscorer in de eredivisie. Duinker maakt gemiddeld 15,90 punten per wedstrijd. Hij passeerde zaterdag La’Shard Anderson. De Rotterdamse guard heeft een handblessure en speelt al enkele weken niet.

Duinker voelt echter de hete adem in de nek van Justin Stommes, die gemiddeld één honderdste punt per wedstrijd minder maakt. Stommes komt zondag met Landstede Zwolle in actie tegen BC Apollo.

Anderson viel zaterdag van de ranglijst omdat hij te weinig wedstrijden heeft gespeeld. Het minimum aantal wedstrijden om opgenomen te worden is 17. Dat aantal is gebaseerd op het wedstrijdtotaal van de ploeg met het minste aantal wedstrijden: in dit geval Amsterdam, Leiden en Den Helder die ieder 20 duels afwerkten in de Dutch Basketball League.

Door zijn handblessure staat Anderson op slechts 16 wedstrijden.

Anderson raakte niet alleen de leidende positie kwijt in het klassement van de topscorers, ook de nummer één plek op de ranglijst van spelers met de meeste steals ging naar een ander. Darius Theus van Aris Leeuwarden is nu de lijstaanvoerder.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.