CP3 by Basketball Totaal

Jolly Jumpers: winst maar nog niet tevreden

In een gezellige sfeer in de sporthal begon Jolly Jumpers verwachtingsvol en gespannen aan de wedstrijd tegen Cangeroes. Uit de gewonnen sprongbal werd onmiddellijk gescoord door Silke Heerts.  Echter de volgende vier uitgespeelde kansen konden niet worden verzilverd. Hierdoor speelde de thuisploeg vooral tegen zichzelf.

Cangeroes scoorde het eerste punt uit de vrije worp in de vijfde minuut: 5-1. In het tweede deel van het eerste kwart miste Jolly Jumpers opnieuw veel kansen, waarbij Cangeroes veel vrije worpen kreeg en deze deels benutte.  Bij 13-13 werd aan het tweede kwart begonnen.

In he tweede kwart vonden de speelsters elkaar veel beter. Via de met assists strooiende Milou Dekker, vooral op Liz Schröder (foto), die dit kwart niet was af te stoppen, nam Jolly Jumpers een voorsprong met 26-19. De nog niet optimaal functionerende rotatie in de defense gaf echter aan de andere kant Cangeroes de gelegenheid om met afstandsschoten bij te blijven. Ook aan de vrije worplijn liet Jolly Jumpers in deze fase nog te veel punten liggen. Een kleine run van 7-0 zorgde ervoor dat de kleedkamer werd opgezocht met een tussenstand van 35-22.

In het derde kwart bleef Jolly Jumpers goed aanvallen. Er werd gewacht op de juiste optie, waardoor het scoren gemakkelijker ging dan in het eerste kwart. Verdedigend hadden de Tubbergse vrouwen opnieuw de boel onvoldoende op orde. Zowel in de man-to-man als in de zone-defense was het team in deze wedstrijd nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, terwijl de press vanaf de zevende minuut wel het beoogde resultaat opleverde.  Met een 10-1 run werd het derde kwart afgesloten op 53-36.

In het vierde kwart speelde Jolly Jumpers opnieuw te geforceerd. Met vier man de aanvalsrebound in gaan, leverde te veel fastbreakpunten en vrije worpen op voor Cangeroes.  Met twaalf op veertien vrije worpen (Jolly Jumpers kreeg geen vrije worpen dit kwart) stelde Cangeroes de einduitslag vast op 74-61.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.