CP3 by Basketball Totaal

Jolly Jumpers vaster op koers na winst tegen Groene Uilen

Dames 1 trad aan tegen Groene Uilen. Beide teams stonden gelijk in de ranglijst van de Eredivisie klasse C. Winst betekende een wat vaster positie op de derde plek, die mogelijk recht geeft op een plekje in de eredivisie die vanaf januari van start gaat.

Jolly Jumpers begon rommelig aan de wedstrijd. De tipp off werd gewonnen, maar uit de volgende zes aanvallen volgenden vier turnovers. Groene Uilen wist vanuit Tubbergse zijde, hier gelukkig onvoldoende gebruik van te maken. Verdedigend loste Jolly Jumpers het aardig op, echter de aanvallende rebound was te vaak voor Groene Uilen. Aanvallend waren de dames uit Tubbergen te gehaast. Een rommelig kwart voor beide teams werd afgesloten met een minimale voorsprong voor Jolly Jumpers. 13-12
In het tweede kwart begon Groene Uilen met een 2-3 zone, waar Jolly Jumpers door opnieuw te gehaast te spelen vaak niet de open man wist te vinden. Ook in de afwerking zat bij Jolly Jumpers nog zand in de machine. Groene Uilen speelde met wat meer overleg en konden een paar keer vrij aanleggen op de kop van de bucket. Een achterstand van 23-25 bij de rust was het gevolg.

In de tweede helft was Jolly Jumpers agressiever in de verdediging. De passlijnen werden beter overspeeld waardoor Groene Uilen moeite kreeg om hun aanval door te spelen. Binnen drie minuten was de score omgedraaid in het voordeel van Jolly Jumpers 31-29. Vooral inside werd vervolgens veel gescoord, door bewust de gaten in de bucket op te zoeken. Met een goede 19-9 stand in dit kwart, nam Jolly Jumpers een voorsprong met 42-34. In het vierde kwart zette Jolly Jumpers haar dadendrang door en won uiteindelijk de wedstrijd met 66-52.
(13-12, 23-25, 42-34, 66-52).
Jolly Jumpers: Liz Schröder 16, Silke Heerts 13, Mayella Kuikhoven 10, Anke Rikhof 9, Merlin Lammerink en Milou Dekker beiden 6, Judith Beld 4 en Iris Beld 2.
Groene Uilen: L. Visser 12, Inge Beenen 12, Linda Mak 13

Coach Yvonne Lansink Rotgerink: “Wij willen graag fastbreak spelen, maar dat kan alleen als we de bal hebben. We zullen dus aan moeten knopen aan het uitboxen wat we in delen van de tweede helft hebben gedaan. Volgende week komt CTO Amsterdam op bezoek en zullen we 40 minuten geconcentreerd moeten blijven spelen waarbij de verdediging de sleutel wordt van de wedstrijd”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.