CP3 by Basketball Totaal

Jolly Jumpers stunt net niet tegen CTO

Een spannende wedstrijd werd het in de Burgemeester Verdegahal. In een sfeervolle sporthal zorgde Jolly Jumpers voor veel goodwill bij het publiek door vanaf het eerste contact met de bal, georganiseerd te ballen. Jolly Jumpers dames 1 voerde het gameplan voor deze wedstrijd goed uit, waarbij op de trainingen veel aandacht geschonken was om de driepunter uit het spel van het CTO te halen. Een agressieve defense op de pick and roll en een betere communicatie in de verdediging, hielp hierbij.

 In een gelijk opgaand 1e kwart nam het CTO in de 9e minuut een kleine voorsprong met 14-19. Beide teams moesten, eigenlijk de gehele wedstrijd, diep gaan zowel in de aanval als de verdediging, want niets werd vanavond cadeau gedaan. In het tweede kwart waren de eerste vier minuten vooral verdedigend sterk, de scores vielen aan beide kanten slechts moeizaam. Een kleine 4-0 run van het CTO zorgde er voor dat Jolly Jumpers een time-out nam. Uit de time-out kwam Jolly Jumpers met nieuw elan terug op het veld en werd eindelijk wel gescoord vanuit een georganiseerde aanval. De 16-25 achterstand werd nagenoeg gelijk getrokken op het einde van het tweede kwart, 32-33.

Jolly Jumpers startte de tweede helft geconcentreerd en hield het CTO ruim drie minuten van het scoren af. Een klein tussensprintje zorgde in de 4e minuut voor een voorsprong van 39-35. Daarna was het de beurt weer aan het CTO en volgde tot en met het einde van het vierde kwart een puntje puntje wedstrijd, waarbij het publiek geboeid toe keek en aanmoedigde. Jolly Jumpers moest hard blijven werken om punten te pakken tegen de goede zone-defense van het CTO. Met nog 0,2 seconden op de klok kreeg Jolly Jumpers nog een laatste kans om de wedstrijd te beslissen. Maar deze score ging net mis, dus moest er verlengd worden met een 60-60 stand. In de verlenging was de koek op voor Jolly Jumpers. De aanval tegen de zone kon niet meer het gevaar brengen, waardoor het CTO de wedstrijd won met 65-71.

Scores: Milou Dekker 25; Mayella Kuikhoven 11; Liz Schröder 9; Silke Heerts 8; Anke Rikhof, Judith Beld 6.

De sleutel lag volgens coach Yvonne Lansink Rotgerink om het sterke wapen van het CTO, de driepunter, te torpederen. Met een 3 uit 24 (12,5%) voor het CTO zijn de dames uit Tubbergen ruimschoots geslaagd. Yvonne Lansink Rotgerink: “Wanneer we er voor zorgen dat we georganiseerd aanvallen, spelen we veel beter georganiseerd in de verdediging. De wedstrijd verliezen we uiteindelijk hier net op. Een paar keer te snel willen aanvallen, zorgde gelijk voor de snelle transition van het CTO. Trots ben ik hoe het team zich vandaag heeft gepresenteerd. Dat smaakt naar meer!”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.