CP3 by Basketball Totaal

Johan Roijakkers met BG Göttingen ‘Herbstmeister’

De 33-jarige Nederlandse coach Johan Roijakkers won met zijn team BG Göttingen soeverein van Magdeburg (110-68) en werd zodoende  “Herbstmeister” in de Duitse Pro-A liga. De 2.593 toeschouwers in de S -Arena vierden de grootste overwinning op uitbundige wijze. Ze kunnen nu uitkijken naar een mooie kerst. De koploper blijft als enige ploeg thuis ongeslagen in de Pro-A liga.

Coach Roijakkers zelf krijgt geen rustige Kerst: hij zal moeten beslissen of Bobby Davis kan blijven of dat er een andere Amerikaan wordt aangetrokken.

“Ik weet nog niet hoe ik zal beslissen. Ik moet er nog over nadenken. De beslissing hierover zal niet voor maandag vallen, want we hebben de tijd”, aldus Roijakkers over het te nemen besluit over Bobby Davis. Het contract van de voor de geblesseerde Nick Livas aangetrokken Davis is na de wedstrijd tegen Magdeburg afgelopen. Livas zal hoogstwaarschijnlijk midden februari weer beschikbaar zijn.

Davis hoopt vurig dat hij kan blijven. “Ik voel me hier onbeschrijfelijk gelukkig. Ik hou van de fans, van de stad en het team is fantastisch. Ik hoop van harte dat ik terug kan komen.”

“Deze business is hard”

Het duel met Magdeburg gebruikte de 26 -jarige power forward om een indrukwekkend performance neer te zetten. Davis ‘ 13 punten, zijn spelinzicht en meedogenloze verdediging zal Roijakkers zeker meenemen in zijn besluitvorming.

Davis hoopte vandaag op een beslissing, voordat hij zijn vlucht naar huis in de VS zou pakken , maar daar had Roijakkers geen boodschap aan. “Hij zal al zijn bezittingen naar de Verenigde Staten moeten meenemen. De terugvlucht was al geboekt,  als voorzorgsmaatregel. Deze business is hard, ” zei Roijakkers droogjes.

“Als Davis niet weer wordt gecontracteerd, zullen we een andere buitenlander halen voor het team”, kondigde Roijakkers aan.

De voorbereiding op de volgende wedstrijd – 5 januari in Heidelberg – begint voor de ‘viooltjes’ al op maandag 30 december na een korte kerstvakantie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.