CP3 by Basketball Totaal

Johan Roijakkers brengt Göttingen terug naar de BEKO BBL

BG Göttingen is sinds vrijdagavond weer terug in de top van het Duitse basketball. Na twee jaar in de Pro-A te hebben gespeeld, keren de  “viooltjes” na de 83-71 overwinning op Giessen 46ers weer terug in de BEKO BBL.

Maar wat moest het team van coach Johan Roijakkers diep gaan om de derde en beslissende overwinning binnen te slepen in deze play-offs serie. De 3.447 toeschouwers, in de uitverkochte Sparkassen – Arena, waren gedurende de wedstrijd een zenuwinzinking nabij met dank aan Giessen. Giessen ging wederom op een geweldige manier het gevecht aan ging met het team van Roijakkers. Het volgende doel van Göttingen is om het kampioenschap in Pro-A binnen  te halen. Wie de tegenstander wordt in de play-offs is nog niet bekend, Crailsheim leidt met 2-1 in de serie tegen Nürnberg.

Giessen opent het eerste kwart ontzettend agressief en lopen snel uit naar  3-15. Na een time-out van  Roijakkers speelt Göttingen nu ook wat agressiever, maar kan Giessen alleen op afstand volgen: 18-31.

Ook in het tweede kwart oogde Göttingen nerveus, maar trokken door de aangetrokken verdediging langzaam naderbij. Gesteund door het geweldige meelevende thuispubliek wisten de manschappen van Roijakkers het gat bij rust te verkleinen tot op één punt: 41-42.

Na de pauze was het eerst weer Giessen dat het voortouw nam (41-48), tot Alex Ruoff het heft in zijn handen nam. Göttingen neemt bij 49-48 voor het eerst de leiding, maar het blijft een nerveuze wedstrijd. Göttingen weet met de steun van de kolkende massa in de S-Arena toch een klein gaatje te slaan: 58-54.

Zo gaat Göttingen met een vier-punten voorsprong het laatste kwart in.

Maar de 46ers geven niet op en plaatsen een 0-8 run wat Göttingen aan het wankelen brengt: 58-62.Spohr brengt met vijf punten op rij het momentum terug bij Göttingen (73-66). Het publiek in de S-Arena gaat helemaal uit hun dak waardoor Göttingen de wedstrijd helemaal naar zich toe kan trekken en de moegestreden spelers van Giessen geen kans meer krijgen om terug te komen: 83-71. Het grote “Paarse” feest kan beginnen.

Na het eindsignaal ontplofte de S-Arena in een kakofonie van geluid en bedankte het team en coach Johan Roijakkers hun fantastische publiek met een gigantische spandoek met de tekst “We komen terug”. Dat was precies zoals het was beloofd, na de degradatie twee jaar geleden. Dus niet meer Ehingen of Cuxhaven – maar weer ALBA Berlijn , Bamberg en FC Bayern.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.