CP3 by Basketball Totaal

Joey van Zegeren: belangrijke schakel bij Virginia Tech

Joey van Zegeren moest aan het begin van het seizoen vechten om een basisplaats bij Virginia Tech te krijgen, maar tegen het einde van het seizoen toonde hij zoveel potentie, dat hij gerekend wordt tot één van de meest onderschatte spelers in de ACC. Verdedigend behoorde hij direct tot de betere spelers in de ACC, terwijl zijn aanvallende spel een stijgende lijn liet zien in de loop van het seizoen. Van Zegeren startte het seizoen als een enigszins onbekende speler, maar is nu uitgegroeid tot een speler met veel potentie.

Joey Van Zegeren kreeg – vroeg in het seizoen – slechts beperkt minuten tegen big time tegenstanders, met slechts 9 minuten tegen West -Virginia , 11 minuten tegen Michigan State en 13 minuten tegen Seton Hall. Echter, Van Zegeren liet voor het eerst van zich horen in de gewonnen wedstrijd tegen Miami met 8 punten, 10 rebounds en 2 blocks. Joey van Zegeren ‘groeide’ naar gemiddeld bijna twee blocks gemiddeld per wedstrijd en verwierf zich door zijn verdedigende kwaliteiten een plaats in de starting line-up.

Aanvallend had de Nederlandse forward/center het in het begin van het seizoen moeilijk, maar in defensief opzicht had hij enkele zeer sterke optredens. Hij blokte vijf schoten tegen Boston College, en had acht dagen later zes blocks tegen Notre Dame. Defensief speelde Van Zegeren een steeds grotere rol bij de ‘Hokies’, ook in de wedstrijden waarin hij geen schoten blokte. Hij bleef ondertussen aanvallend worstelen met slechts drie keer een +10 punten wedstrijd.

Vanaf eind januari verbeterde zijn aanvallend spel zich aanzienlijk. Vanaf begin februari tot het einde van het seizoen liet Van Zegeren vier wedstrijden met dubbele cijfers noteren. Zijn aanvallende piek bereikte Van Zegeren in de wedstrijd tegen Georgia Tech met 21 punten tegen 53%.

Joey van Zegeren moet nog hard werken aan zijn offensieve spel – vooral aan zijn vrije worpen – maar hij heeft laten zien veel potentie te hebben en zal de komende twee jaar een belangrijke peiler worden bij Virginia Tech.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.