CP3 by Basketball Totaal

Jito Kok en USD verrassen Gonzaga

San Diego en Jito Kok verrasten WCC-koploper Gonzaga (nr. 22 op de nationale ranking) in eigen huis met 69-66. Het was pas de tweede overwinning van de Toreros in 35 ontmoetingen tegen Gonzaga.  Na de wedstrijd bestormden de 4.000 USD fans de vloer van het Jenny Craig Pavilion en vierden gezamenlijk met het team de overwinning.

Jito Kok speelde een belangrijke rol in de overwinning. Hij kwam 32 minuten in actie, waarin hij goed was voor 9 punten, 5 rebounds en 1 block.

Rhode Island verpeste een “feel-good” dag in het Reilly Center door een 78-87 overwinning op Charlon Kloof‘s St. Bonaventure. Hiermee eindigde voor de Bonnies hun threegame winning streak’. Een bijna uitverkochte hal (5.400) zagen in een prachtige retire ceremonie hoe het shirt met nummer 44 van de voormalige Bonnies grootheid en huidige speler van de Orlando Magic Andrew Nicholson werd opgehangen.

St. Bonaventure leidde met 43-33 bij de rust, maar de Bonnies hadden moeite om de Rams aanvallend te stoppen. Rhode Island speelde een geweldige tweede helft en schoot met 35-54 de lichten uit in het Reilly center.

Kloof speelde met 38 minuten bijna de gehele wedstrijd. Hij kwam uit op 12 punten, 2 rebounds, 4 assists en 2 steals.

Thomas van der Mars Portland – spelend zonder hun starters Kevin Bailey en Alec Wintering – moesten een 89-72 nederlaag incasseren tegen Brigham Young. Portland staat momenteel op de zesde plaats in de WCC met één overwinning meer dan San Diego. De top zes teams krijgt een eerste ronde bye in het WCC Tournament.

Thomas van der Mars speelde een gedegen wedstrijd en was goed voor 11 punten, 6 rebounds, 1 assist en 1 block.

Ondanks een inhaalrace kwam Virginia Tech met Joey van Zegeren toch te kort om North Carolina State te bedreigen: 64-71. De grote manco’s waren het missen van 15 vrije worpen en de 17 turnovers.

Joey van Zegeren speelde wederom meer dan 30 minuten. Hij noteerde 9 punten en 3 rebounds.

Olaf Schaftenaar en Oregon State konden zaterdag het energieke spel van Washington niet volgen. Washington blies Oregon door een 8-28 run compleet weg en won vrij gemakkelijk met 62-86.

Olaf Schaftenaar kreeg 12 minuten speeltijd van coach Robinson en beloonde het vertrouwen met 3 punten en 3 rebounds.

Canisius College met Kevin Bleeker wist ondanks een achterstand van 12 punten bij de rust,  toch nog ruim van Fairfield te winnen: 90-78. De overwinning op Fairfield beëindigde een viergame losing streak’ en is een nieuw record van 13 MAAC overwinningen in één seizoen. Het vorige record was 12 MAAC overwinningen en stamt uit het seizoen 1993-1994.

Kevin Bleeker kreeg ditmaal maar 1 minuut speeltijd van coach Jim Baron.

Tom Koopman verloor met The Citadel voor de zeventiende achtereenvolgende keer, ditmaal was Western Carolina met 52-70 een maatje te groot.

Koopman speelde 12 minuten mee, waarin hij goed was voor 2 punten en 3 rebounds.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.