CP3 by Basketball Totaal

Jill gaat voor een echte Grand Slam!

De eerste prijs voor Batouwe was niet alleen de eerste prijs voor Karin Kuijt , die bij de verschillende NJK’s een enorme lading aan eremetaal binnenhaalde, en natuurlijk ook Europees Kampioen U20 in de B divisie werd met Oranje, maar ook de eerste prijs voor Jill Bettonvil, de lange forward met het Nowitski-esque gevoel voor richting van lange afstand. 

Gefeliciteerd met de eerste prijs voor Bemmel. Jou eerste prijs in dienst van Bemmel. Hoe voelt dat?
Dankjewel! Het voelt echt super! Mijn eerste prijs in dienst van Bemmel maar daarbij ook mijn eerste prijs ooit in de dames eredivisie, dat maakt het voor mij extra speciaal.

Je speelde anders dan normaal. Nu trok je ook naar buiten en trok je de centers van Binnenland mee naar buiten. Wat was het gameplan voor jou?
Ik had niet echt een gameplan, buiten alles geven natuurlijk. Dit seizoen speel ik minder onder het bord en meer rondom de bucket waar ik me veel beter op mijn plek voel. De centers van Binnenland werden hierdoor meer naar buiten getrokken en zo werd er in de bucket meer ruimte gecreëerd voor onder andere onze drivers.

Was dit de Jill die we de afgelopen jaren gemist hebben? Je speelde een prima Supercup!!
Ja, dat denk ik wel. Ik ben blij met de manier van spelen en moet me hier nu weer verder in ontwikkelen en ben ervan overtuigd dat er nog veel meer uit te halen is voor mij en ons team.

Het was de eerste wedstrijd zonder je zussen. Hoe voelde dat?
Wanneer ik wedstrijden speel ben ik niet echt bezig met dat ik met mijn zussen speel en heb ze daarom tijdens de wedstrijd ook niet echt gemist. Natuurlijk mis ik ze met o.a. reizen naar de trainingen maar op het veld ben ik hier niet mee bezig. Ik krijg veel steun van me zussen ook wanneer ik niet bij ze in het team speel en dat vind ik het belangrijkste. Daarbij hebben we weer goede en leuke speelsters ervoor terug gekregen!

Wat zijn de doelstellingen voor jullie ploeg, want iedereen/veel mensen schatte(n) jullie lager in dan Lions, Binnenland en wellicht ook Grasshoppers.
Is dat zo?! Dat zullen we dan nog wel eens zien, haha!  We gaan voor de final 4, finale beker en play offs finale natuurlijk en ik denk dat ik voor mezelf en de rest van het team spreek dat onze doelstelling is om 4 prijzen binnen te halen waarvan we er al 1 binnen hebben!

Hoe is de voorbereiding voor jou en het team verlopen? Nieuwe coach en afscheid genomen van een aantal bepalende speelsters.
De voorbereiding is erg goed verlopen, we hebben hard getraind maar ook onze rustmomenten gehad. We hebben 4 goede wedstrijden gespeeld en daarvan geëindigd met 2 wedstrijden tegen Oberhausen. Uit deze wedstrijden hebben we veel leermomenten meegenomen. Ik had tijdens de Nederlands team periode al aan onze nieuwe coach (René van der Wielen) kunnen wennen wat ik erg fijn vond. Verder is Anouk nog steeds bij ons ook al speelt zij niet mee, haar aanwezigheid is al zo belangrijk voor ons als team en ik ben blij dat zij erbij is! Verder zijn er een aantal speelsters weg maar daar zijn ook weer hele leuke voor in de plaats gekomen. Ik denk dat het balans in ons team nu erg goed is en we allemaal kwaliteiten hebben die wat toevoegen aan dit team.

Wanneer ben jij persoonlijk tevreden dit seizoen? Wat wil jij persoonlijk bereiken?
Wat ik dit seizoen het belangrijkste vind is dat ik met veel plezier op het veld sta en ervan geniet. Verder wil ik me als speelster verder ontwikkelen en stappen maken als basketbalster. Bovenstaande vind ik persoonlijk het belangrijkste en natuurlijk de overige 3 prijzen pakken!Joo

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.