CP3 by Basketball Totaal

Jeugdopleiding Dragons krijgt vorm

tbg dragonsDe organisatie omtrent de jeugd opleiding van TBG Dragons is rond en de coaching staf van de jeugd is zelfs al voor een groot deel bekend, zo lezen we in het persbericht van de Dragons.

U18 team (Wijchen bij Wyba)
In het seizoen 2015 – 2016 gaat Randall Williams als hoofdcoach van U18 aan de slag. Hij zal het gehele seizoen geassisteerd worden door Antoine Beunk. De supervisor is Gertie Reinders.

U16 team (Arnhem bij Arnhem Eagles)
Erwin H. wordt de hoofdcoach van U16 en op dit moment zijn we in gesprek met een supervisor. De functie van assistent is een vacature.

U14 team (Nijmegen bij Wildcats)
Bij U14 wordt Max van der Wielen hoofdcoach en gaat Remco Vogelaar assisteren. De rol van supervisor is een vacature.
Uiteraard hopen we op korte termijn duidelijkheid te hebben over de vacatures. Zodra deze ingevuld zijn zullen we dit delen.
Bij het samenstellen van de coaching staf hebben we onderzocht op welke wijze wij deze coaches het beste kunnen ontwikkelen, talent staat immers ook hier centraal. Naast het volgen van de gebruikelijke trainer/coach cursussen van de Nederlandse Basketbal Bond hebben we als TBG Dragons besloten om “Supervisors” in te zetten om de ontwikkeling van de betreffende teams te monitoren en aan te sturen. Supervisors gaan de coaching staf coachen en begeleiden op zo’n manier dat ze nog beter gaan functioneren en nog beter de jeugd van TBG Dragons gaan begeleiden.Een ideale manier om kennis te delen en mensen met kennis te blijven verbinden aan de basketbalsport.

‘Rest ons nog om Roy Camps en Michael Schuurs te danken voor hun inzet en bijdrage aan de jeugd in het afgelopen seizoen.’
Waarvan akte!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.