CP3 by Basketball Totaal

Jeroen van der List naar ZZ Leiden

Jeroen van der List speelt komend seizoen in de Vijf Meihal. De 15-voudige international heeft zich voor één jaar verbonden aan Zorg en Zekerheid Leiden. Van der List komt over van Den Helder Kings. De 24-jarige forward/center werd de afgelopen twee seizoenen uitgeroepen tot Most Improved Player in de Dutch Basketball League.

De uit Gouda afkomstige Van der List is als basketballer opgeleid in de Verenigde Staten. Hij was daar actief voor Indian Hills CC en Stoneridge Prep. In 2009 keerde de 2.13 meter lange Van der List terug naar Nederland. Hoewel hij een contract bij Eiffel Towers Den Bosch tekende, Van der List kwam echter uit voor Aris. De forward/center was uitgeleend aan de Friezen.

Na het behalen van het kampioenschap in 2012 in zijn tweede seizoen voor de Bossche formatie, vertrok Van der List naar Den Helder Kings. De drievoudige winnaar van de Dunk Contest op het All*Star Gala kwam tijdens het reguliere seizoen ruim 26 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 11.5 punten en 5.8 rebounds. Van buiten de driepuntslijn werkte Van der List af tegen 38,3% (41 raak uit 107 pogingen). Met 38 blocks was hij de nummer drie shotblocker van de Dutch Basketball League. Daarmee zal hij een zwak punt van Zorg en Zekerheid Leiden aanmerkelijk verbeteren. Afgelopen seizoen was de Leidse ploeg goed voor slechts 50 blocks, het laagste aantal van alle teams.

Van der List heeft tot nu toe twee keer deelgenomen aan de All*Star Game. Tijdens het evenement in Den Helder werd Van der List afgelopen seizoen uitgeroepen tot MVP van de All*Star Game.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.