CP3 by Basketball Totaal

Jason Dourisseau terug in Groningen

Goed nieuws voor de fans in het hoge Noorden. De verloren zoon Jason Dourisseau keert terug bij Donar. Na precies een jaar weggeweest te zijn komt de Amerikaan of moeten we nu Nederlander zeggen terug bij zijn geliefde club.

Dourisseau is de vierde speler, die is vastgelegd voor het komende seizoen. Momenteel is Dourisseau actief voor het Nederlands team in Leiden. Het is te hopen voor de bondscoach dat het paspoort op tijd binnenkomt.

Na een Duits avontuur van één seizoen keert Jason Dourisseau weer terug bij Donar. De 1.96 meter lange forward tekende vandaag een contract dat hem voor de komende twee jaar aan Donar verbindt.

Dourisseau speelde al vijf seizoenen voor Donar en werd daar eigenlijk mister Donar. Hij behaalde vier prijzen (twee landstitels 2010/2014, bekerwinaar 2011/2014).

Daarnaast kreeg hij diverse persoonlijke awards zoals de titel van Most Valuable Player (2011) en werd hij tweemaal uitverkozen tot de beste verdediger van de DBL (2013 en 2014).

In zijn laatste seizoen in Groningen was Dourisseau in gemiddeld 30 minuten goed voor 10.43 punten, 5.46 rebounds, 1.7 steals en 2.13 assists. Afgelopen seizoen kwam Dourisseau uit voor het Duitse S. Oliver Baskets. Daar tekende hij in 39 wedstrijden (gemiddeld 24. 3minuten) voor 11.1 punten, 3.9 rebounds, 1.4 steals en 2.3 assists.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.