CP3 by Basketball Totaal

James forceert game 7 in NBA Finale

Wat niemand voor mogelijk had gehouden is dan toch gebeurd. De Cleveland Cavaliers wonnen vannacht ook game 6 van de Golden State Warriors (115-101) en zijn nog een overwinning verwijderd van de NBA titel.

Lebron James weet van geen ophouden en laat de wereld zien, dat hij een van de allerbeste basketballers is van de wereld. Zo niet de beste, want James was sensationeel vannacht. James scoorde voor de tweede maal op rij 41 punten. Samen met 11 assists, 8 rebounds, 4 steals and 3 blocked shots was het natuurlijk een ‘monster game’.

De grote spelers staan op in de finale en James deed het wederom. Zijn Cavaliers zijn teruggekomen van een 3-1 achterstand tegen de Warriors en zondag is de allesbeslissende wedstrijd.

Maar vlak de Warriors niet uit, want de ploeg heeft natuurlijk niet voor niets het beste record in de NBA. Toch vertoont de ploeg van Steve Kerr haarscheurtjes. Curry lijkt niets op de speler van het reguliere seizoen en waarschijnlijk hoort iedereen na de finale wat de blessure van hem is.

Curry kwam zelf tot 30 punten in de wedstrijd, maar was duidelijk gefrustreerd over de arbitrage en kreeg zelfs zes fouten. Voor het eerst in zijn carrière; en werd daarna ook weggestuurd met een ejection richting kleedkamer.

Het was allemaal teveel voor de Warriors, die tegen de fantastisch spelende Cavaliers opliepen. Vanaf de eerste minuut was het Cavaliers wat de dienst uitmaakte. Het begon met een 8-0 en liep snel op naar 24 punten verschil.

De Warriors kwamen even terug tot 9 aan het begin van de vierde periode, maar de overwinning was niet in gevaar.

Een game 7 zondag. Slechts drie teams wisten terug te komen van een 3-1 achterstand in de NBA finale, tot 3-3. Nog nooit won een team toen game 7….

Bekijk hier alle highlights:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.