CP3 by Basketball Totaal

Jaanus Liivak en Patrick Faijdherbe coaches BC Apollo

Terwijl diverse teams al volop in voorbereiding zijn voor het nieuwe seizoen, begint BC Apollo ook binnenkort met nieuwe coaches. Het heeft lang geduurd maar de opvolging van Hakim Salem is bekend. Jaanus Liivak en Patrick Faijdherbe zijn de nieuwe coaches in Amsterdam.

Met de komst van Jaanus Liivak (1973) en het aanblijven van Patrick Faijdherbe is de coaching staf voor het seizoen 2014-2015 bij BC APOLLO Amsterdam gevuld.

Jaanus Liivak is afkomstig uit Estland en heeft zestien jaar op het hoogste niveau gespeeld, waaronder één jaar in Nederland bij BC Omniworld. Daarnaast is Jaanus 6 jaar voor het Estse Nationale Team uitgekomen. Na zijn actieve spelers carrière heeft Jaanus drie jaar gecoacht op het hoogste niveau van Estland, voordat hij terugkeerde naar Nederland.

Jaanus heeft een aantal jaren op een lager niveau in Almere gecoacht, omdat de (sportieve) ontwikkeling van zijn kinderen (zijn zoon Frank voetbalt inmiddels bij Napoli in de Serie A in Italië) op dat moment belangrijker was dan zijn eigen coaching carrière. Wel heeft Jaanus in deze periode meerdere zomers als assistent bij het Nederlandse Nationale Team onder 20 en senioren meegedraaid om extra ervaring op te doen en zijn spelerservaring op de Nederlandse jeugd over te brengen.

Nu heeft hij weer de tijd om zijn eigen carrière op te pakken en het bestuur van BC APOLLO Amsterdam Heren Eredivisie is blij met zijn komst naar Amsterdam.

Ook is het bestuur van BC APOLLO Amsterdam Heren Eredivisie heel blij met het aanblijven van Patrick Faijdherbe als assistent coach van BC APOLLO Amsterdam. Patrick heeft zo’n twintig jaar aan spelerservaring, waarvan twaalf jaar op het allerhoogste niveau en heeft meer dan 25 interlands achter zijn naam staan. In de afgelopen negen jaar heeft hij tevens meerdere jeugd teams onder zijn hoede gehad als coach. Net als de afgelopen twee seizoenen zal Patrick zijn rol als assistent coach combineren met zijn coaching binnen de jeugdopleiding van Amsterdam. Afgelopen seizoen werd zijn team nog kampioen van Nederland bij de onder 16.

Wij hopen met deze coaches de komende jaren te kunnen bouwen aan een mooi fundament voor top basketbal in Amsterdam.

Bron: BC Apollo

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.