CP3 by Basketball Totaal

It’s the most wonderfull time of the year

borrelllllEen vroege borrel want het speelweekend begint vroeg vandaag! Final Four baby!! Zoals ze bij Loon Lions thuis terecht zeggen: ‘ It’s the most wonderful time of the year’

Loon Lions – Dozy den Helder
Een rerun van roemruchte playoff finales uit niet eens zo’n heel erg grijs verleden. Beide ploegen komen naar de Final Four aan de hand van zeer bepalende Amerikaanse spelers. Molly McDowell is al jaren één van de allerbesten in Nederland , en verdedigt zoals bekend de kleuren van de thuisploeg, terwijl Den Helder een dijk van een aanwinst telde in Akil Simpson. Naast Simpson is ook Maaike Klein aan een prima seizoen bezig. Coach Tinga eerder al op deze site: ‘Ze staat fantastisch te ballen.’  Maar dat geldt voor meer speelsters. Wat te denken van de teruggekeerde Sharon Beld bij Loon Lions. Spelend voor de ploeg waartegen ze haar hoogste score ooit in de eredivisie neerzette (32 punten in 2009-2010) is ze als een echte ervaren (ex?)international bezig om de speelsters om haar heen beter te maken. Met 11.3 punten en 5.3 rebounds per game zet ze prima stats neer en is ze na Molly McDowell de 2e scorer van de ploeg.

De grote vraag in dit duel zal zijn of Loon Lions zich kan herstellen van de losing streak van drie nederlagen. Belangrijk zou daarin wel eens de contributie kunnen zijn van de jonge Denise Bloemkolk die al goede dingen liet zien en een ‘immediate impact’ maakt in haar eerste seizoen. Bij Dozy zal veel afhangen van de steun die met name het Turbo Trio Klein-Essenstam-Simpson krijgt.

Lekdetec.nl/Batouwe – Lintex Binnenland
De tweede halve finale is een herhaling van de bekerfinale van vorig jaar, maar er is wel het nodige veranderd in de tussentijd. Lisanne de Jonge keerde terug in Bemmel, en Rene van der Wielen nam het roer over van Bart Sengers. In Rotterdam was er vooral blessureleed te begroeten met Eline Kasius en Leonie Kooij, terwijl Corine Manuputty en Marlous NIeuwveen overkwamen van de Wit Grasshoppers. Met Nieuwveen en Rianne de Roos onder de borden heeft Lintex een duo twintowers staan dat zijn gelijke niet kent in Nederland.
Lekdetec doet het onder de borden vooral met Jill Bettonvil die regelmatig fors in de dubbele cijfers reboundt, en Lisanne de Jonge die fysiek sterker teruggekomen is uit Amerika.
De wedstrijd zal wellicht een botsing worden tussen twee aparte speelstijlen. De inside game van Binnenland tegen de snelheid van Batouwe. Grote vraag voor coach van der Wielen van Batouwe: Wie stopt Zera Butter af! Wij denken zomaar dat die taak toebedeeld gaat worden aan Gabrielle van de Bosch, die vandaag haar 21e verjaardag viert. Zou ze zichzelf belonen met een plaats in de finale???

Vanavond in Landsmeer te zien!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.