CP3 by Basketball Totaal

Is dit de lokatie van het nieuwe ZZ Leiden-stadion?

zz-bouwgrond_lokatie

Zoals bekend, dateert de Vijf Meihal in Leiden uit 1968. Na 47 jaar is het wel eens tijd voor iets nieuws. Afgelopen week werd een discussie tussen de gemeente en de club in de krant gevoerd. Hoe nu verder?

In het Leidsch Dagblad bleek, dat de samenwerking tussen Zorg en Zekerheid Leiden, en de gemeente (de eigenaar & verhuurder van de hal) niet geheel soepel verloopt. Mede getuige uitspraken namens de gemeente Leiden zoals deze:

“ZZ Leiden is eigenaar van de tribunes en het is aan hen om te besluiten of zij er voor kiest om minder toeschouwers toe te kunnen laten dan wel voor aanvang van het nieuwe seizoen zorgt voor vervanging van de tribunes. De oude tribunes mogen hoe dan ook in het nieuwe seizoen niet meer worden ingezet en dienen te worden verwijderd uit de Vijf Meihal.”

Ondertussen is zowel de gemeente (ism een succesvolle scholengemeenschap, die extra gymzalen nodig heeft) als de basketballclub bezig met de toekomst. Vanuit de Leidse gemeenteraad verneemt iBasketball nog slechts voorzichtige geluiden. Komende maand (september 2015) zou er een planning gemaakt worden, met daarin data waarop men besluiten gaat nemen.
Bovendien is het onduidelijk, in hoeverre de nieuwe gymzalen te combineren zijn tot 1 grote  die het Leidse eredivisiebasketball een impuls geeft.

iBasketball is daarom zelf de jungle in gegaan. Er zijn geluiden over een congrescentrum/sportcomplex aan de Lammenschansweg. Dit zou voor ZZ Leiden een aantrekkelijke thuisbasis voor de wedstrijden kunnen worden. Nabij een NS-station en nabij de A4. In een gebied dat nu al een mix biedt van bedrijven & woningen. Onze iBasketball-paparaZZo worstelde zich door de bosjes en kiekte bovenstaande plaat: een bouwklaar perceel, in de zuidelijke punt Lammenschansweg-Kanaalweg. Komt hier dan binnenkort de ZZ Dome ?

[Foto voorpagina: digifotopro.nl]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.