CP3 by Basketball Totaal

Interviews 3X3 Pro League: de winnaars & de grondleggers

iBasketball was zondagavond te gast in de Amsterdamse RAI, waar de ontknoping van de 3X3 Pro League plaatsvond. Na afloop van de zinderende slotdag spraken we met een zevental hoofdrolspelers.


3×3 basketball in Nederland is groot geworden dankzij mannen als Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren, de “grondleggers”. Na hun nipt verloren halve finale waren ze uiteraard teleurgesteld, maar wat overheerst is trots, dat het in zo’n korte tijd gelukt is om zo’n professioneel basketballevenement neer te zetten.

Trots en blijdschap ook bij de winnaars van het toernooi. Aanvoerder Aron Royé blikt samen met teamgenoten Dimeo van der Horst, Akeel Eduardo, Nikki Hulzebos, en Jesse Markusse terug op de thriller tegen Worthy, Mohamed, Jessey, en Frerik. De winnende equipe won alle drie de weekenden van de league, en eiste en passant ook nog ‘even’ de nationale titel op.
Let op! er staan hieronder dus twee! video’s.

(NB: we hebben ook mooie beelden gemaakt van de halve finales, de finale, en de spectaculaire dunkcontest; die komen binnenkort online.)
Bezoek ook de site van de 3X3 Pro League: https://www.3x3proleague.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.