CP3 by Basketball Totaal

Interview: Talent van de toekomst Boyd van der Vuurst.

Elke maand komt hier op de site interviews met talenten van de toekomst. Om te beginnen met Boyd.
Boyd speelde afgelopen seizoen voor Lokomotief in de u24 league en promotie divisie en maakte deze zomer de overstap naar de eredivisie bij Den Helder Suns. Speelde afgelopen voor Nederland 3×3 u18 en kwam uit voor Nederland op het ek met u18.
Kim Hermens ging in gesprek met hem

Hoe ben je begonnen met basketball?
Ik ben begonnen met basketball door mijn vader. Ik heb vroeger veel wedstrijden van hem gezien en ben
daardoor ook begonnen met basketbal.

Waar speel je nu basketbal ?
Bij de Den Helder Suns

Wie van je vader/moeder/broers  basketballen ook of hebben gespeeld?
Allebei mijn ouders hebben basketball gespeeld en mijn broer Keye speelt nu in België.

Bij welke Teams  heb je allemaal gespeeld?
Bij Lokomotief Rijswijk en nu bij de Den Helder Suns.

Wie waren je coaches?
Cobbe van der Vuurst, Bart Rijkeboer, Hylke van der Zweep, Pieter Mourik, Hugo Butter, Goran Kilibarda, Burhan Alibegovic en nu Peter van Noord.

Wat heb je van hun geleerd? En waarom is dit je het meeste bij gebleven?
Cobbe van der Vuurst, heeft bij mij op alle vlakken een basis gelegd en zal mij het meest bij blijven omdat het ook mijn vader is. Bart Rijkeboer, heeft mijn fundamentels erg verbeterd omdat hij altijd wou dat ik 100% gaf tijdens elke training. Goran Kilibarda, heeft mij geleerd om meer voor mijn eigen kansen te kijken en minder af te passen als ik al bij de basket ben. Hylke van der Zweep, heeft mij veel geholpen bij mijn schot en heeft mij tactisch veel geleerd. Hugo butter, heeft mij geleerd om door te zetten bij tegenslagen en ben hierdoor mentaal erg vooruit gegaan ook heeft hij mij geholpen mijn verdedigend voetenwerk te verbeteren. Burhan alibegovic, heeft mij bij het RTC in leiden geleerd om 2e en 3e acties te maken zonder bal. Peter van Noord, is mij nu aan het helpen om al mijn oude slechte gewoontes af te leren en zorgt ervoor dat ik elke training voluit ga en mezelf elke dag weer verbeter.

In welke nationale teams heb je gespeeld?
Ik heb in het nationale team van u14, u15, u16, 2x in de u18 en 1x in het u18 3X3 gespeeld.

Wie waren toen je coaches en wat heb je van hun geleerd?
Hugo Butter, heeft mij geleerd en geholpen om sneller op mijn voeten te zijn en heeft me geholpen om door te zetten bij tegenslagen. Micheal Schuurs, heeft mij geleerd om de juiste play te spelen en meer leiderschap te tonen. Hein Gerd Triemstra, heeft mij geleerd om snelheid te maken in de aanval en dichter om mijn man te verdedigen. Anne van Dijk, heeft mij geholpen om aanvallend het spel beter te lezen. En Wierd Goedee, heeft bij mij gehamerd bij op alle boven staande dingen en vooral in initiatief nemen en leiderschap tonen.

Wat was je meest memorabele wedstrijd/resultaat met oranje, en waarom dit?
Mijn meest memorabele wedstrijd was op het EK met u16 tegen Tsjechië, omdat we deze wedstrijd zo hard hadden gewerkt om ons te plaatsen voor de laatste 8 en dat uit eindelijk doen door met 2 punten verschil te winnen.
Wat zijn je ambities in het veld en naast het veld?
Mijn ambities op het veld zijn zoveel mogelijk leren en mezelf blijven verbeteren zodat ik op een zo hoog mogelijk niveau kan spelen. Mijn ambitie naast het veld is ervaring in de topsport te gebruiken bij een maatschappelijke carrière. Maar op dit moment heb ik een tussen jaar en ben ik volledig gericht op basketbal.

Wat betekend voor Nederland spelen voor jou?
Spelen voor het nationaal team voelt als een hele grote eer, het was vroeger een droom voor mij om in het nationaal team te spelen en dat zal het altijd blijven.

Waar ben je je ouders het meeste dankbaar voor in je relatie met basketbal?
Alle tijd en moeite die ze er in hebben gestoken om mij en mijn broertje elke keer weer op de training te krijgen en klaar stonden met alles wat we nodig hadden voor, na en tijdens de training.

Namens ibasketbal succes bij Den Helder Suns

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.