CP3 by Basketball Totaal

interview met: Niels Bunschoten

Niels Bunschoten speelde afgelopen seizoen voor Aris in Leeuwarden.
Dit seizoen is de 2.06 lange speler verhuisd naar Ireland.
Kim Hermens ging in gesprek met hem.

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed.

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Ik ben rond mijn 11e of 12e begonnen met Basketbal. Mijn eerste club was Quik Runners in Huizen.

welke sport had je gedaan als je niet was gaan basketballen?
dat is een lastige, ik vind veel sporten  wel leuk. Ik denk dat ik baseball wel een poging zou geven. lijkt mij wel leuk.

je hebt ook college gespeeld hoe was  die ervaring en wat is jou het meeste bijgebleven?
in college heb ik vooral geleerd zelfstandig te zijn. Niet alleen met basketbal maar ook gewoon buiten basketbal. Als je iets wil moet je er zelf achter aan gaan.

Vorig seizoen heb je voor Leeuwarden gespeeld hoe was het om weer terug in Nederland te zijn?
Het was super leuk om weer terug  in Nederland te zijn. Lekker vertrouwd en mijn familie kon de wedstrijden live zien wat erg leuk was.

Dit seizoen speel je in Ireland bij Chaiman waarom deze club en waarom Ireland? Ik wou eigenlijk gewoon een club in het buitenland, voor de ervaring en omdat ik het leuk vind. Van de aanbiedingen die ik had was deze het aantrekkelijkst, Omdat ik een grote rol zou hebben en 24/7 zaal ruimte heb. Eigen zaal ruimte voor individuele training is erg belangrijk voor mij.

Wat hoop je dit seizoen te bereiken met je team?
Ik hoop gewoon een leuke seizoen te spelen, wat ervaring op te doen en vooral zelf een betere speler worden en dan verder zie ik het wel

Hoe ziet een dag er voor jou eruit in Ireland? Ik sta op, maak ontbijt, ga dan naar de zaal. Lunch Relax voor een paar uurtjes, en dan avond training en avond eten. Gebeurd erg weinig buiten het trainen om maar dat is op zich ook wel prettig.

Wat hoop je over 5 jaar te bereiken op basketbal gebied?
Ja 5 jaar vooruit kijken is erg moeilijk. ik hoop een beetje geld te kunnen verdienen met basketbal, maar je weet nooit hoe het allemaal gaat.
Heb je nog tips voor kinderen die ook prof willen worden? Gewoon plezier houden in het basketbal en zelf lekker trainen. Hoe vertrouwen in jezelf en in je eigen spel.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.