CP3 by Basketball Totaal

interview met: Mike Schilder

Voor de feestdagen zaten we in het Landstede Sportcentrum in Zwolle met Mike Schilder , de talentvolle guard die in 2016 de overstap maakte vanuit Den Bosch naar Zwolle.

Je bent geopereerd aan je enkel, hoe gaat het met je?
‘Het gaat goed ik ben hopelijk in januari weer fit om te spelen. Het heeft lang geduurd en ben er klaar voor om te spelen’
 Hoe ben je begonnen met basketball?
‘ Mijn ouders hebben allebei gebasketbald, voornamelijk in Eindhoven. Ik ging vroeger vaak mee naar de hal. Ik ben begonnen met voetbal, op mijn 9de dacht ik  ik ga lekker basketballen.’

Je hebt jaren voor Den Bosch gespeeld, waarom heb je de overstap naar Zwolle gemaakt?
‘ Omdat ik bij Den Bosch dacht dat ik op het zelfde niveau bleef. Mijn minuten groeiden niet en mijn rol werd niet veel groter. Herman (van de Belt) Mark (van Schuttershoef) en de organisatie hadden al een aantal keer interesse in mij getoond. Toen ben ik naar aantal gesprekken gegaan en dat voelde gelijk goed.’

Wat hoop  je dit seizoen te bereiken voor jezelf en voor het team?
‘ Als team: wij willen blijven groeien als organisatie. Vorig jaar hebben wij de finale behaald. En dit jaar willen wij de finale winnen. Wij hebben nu een moeilijke periode, maar ieder team heeft wel zijn ups en downs . Ik denk dat wij nu wel een leuk team hebben.’

Wat zijn je ambities in het veld en naast het veld?
In het veld: ik wil graag een vaste waarde voor de eredivisie worden. Ik hoop ook nog het Nederlands team te halen als point-guard.  En als er de kans is om naar het buitenland te gaan lijkt me dat geweldig. Buiten het veld: ik ben nu bezig met een studie bedrijfs economie die wil ik graag afmaken. En verder hoop ik nog coach diploma’s te halen en verder kijk ik wel.

Wat  wil je gaan doen als je stopt met basketbal?
‘ Daar ben ik nog niet helemaal over uit.  ik wil wel graag in de basketbal wereldje blijven als coach’

Waar ben je het meeste trots op wat je tot nu toe hebt bereikt in je basketbal carrière?
‘ Ik vond de 2 kampioenschapen  met Den Bosch wel heel mooi. Wij hebben hier in Zwolle met Den Bosch tegen Leiden de beker finale gewonnen met 2 punten verschil in de laatste paar seconden.’

Hoe zou jou dag eruit zien als je niet was gaan basketballen?
‘Dan zou ik gewoon studeren denk ik en met vrienden en muziek bezig zijn.’

Zwolle heeft dit jaar voor het eerst in de geschiedenis een hoofdprijs gewonnen. Wat maakt volgens jou dit team zo goed?
‘Wij hebben een team dat heel divers is. Wij hebben niet veel lengte  maar wel jongens die snel, creatief en slim zijn die hard willen werken dus ik denk dat wij van alles een beetje hebben. Herman met zijn aanvallen is moeilijk te scouten . ik denk dat dit allemaal wel een goed team maakt.’

Hoe ziet een wedstrijddag er voor jou uit?
‘Het ligt eraan. Wij spelen thuis  vaak zondagmiddag. Dan sta ik lekker op tijd op neem ik een goed ontbijt. Kom ik 2 uur van de voren kom ik naar de wedstrijd hal. Laat ik mij eigen behandelen, en lekker in mijn ritme komen. Na de wedstrijd probeer ik de fans of de business clubmensen te woord te staan.’

In Juli organiseer je met Mathijs Groot een basketbal camp. Waarom willen jullie dit organiseren ? 
‘ We hebben vorig jaar de NBB camps gedaan, toen was Matthijs manager en was ik een  van de coaches. Na dat kamp zijn wij gaan kijken wat kan beter  en wat kan er anders. Toen zijn wij met de NBB  een gesprek aan gegaan en wilde de NBB  niet meer verder met de camps. Dat vonden wij heel jammer, wij wilden juist graag doorgaan. In de geest van de NBB camps zijn we met een nieuw camp gekomen.

Wat wil je met dit camp bereiken?
‘ Wij willen met het camp in Zwolle, dat is met u15  en 15+ zoveel mogelijk kinderen een toffe week bezorgen.  En voor de u12 camps  willen wij ook niet basketbal kinderen bereiken en hopen dat daarmee het basketbal in Nederland groeit.’

De coaches die komen zijn best bekend in het basketbal wereld hoe ben je bij hun terecht gekomen?
‘ Vorig jaar bij de NBB camps waren hun ook coaches , ik ken ze daarvoor ook al vrij goed. Daarnaast het is een klein wereldje dus je kent bijna alle spelers.’

Waarom is het basketbal camp in Zwolle? 
‘ Zwolle is een top locatie, er zijn hier 14 baskets die wij tot ons beschikking hebben. Wij willen het liefst dit jaar al met 180 kinderen aan de slag gaan maar dit is het eerste jaar en wij zien wel hoe het loopt. Wij kunnen naast de sporthal slapen wij hebben hiernaast grote ruimte waar wij kunnen eten. Alles is hier aanwezig  om een mooi camp te organiseren.’

Waarom zouden kinderen en jongeren naar jullie kamp komen?
‘ Er hangt hier een leuke sfeer wij spelen veel wedstrijdjes, we  hebben goede coaches om de kinderen iets te leren. En ik denk dat het een super leuk begin van je zomer kan zijn.

 Namens ibasketball succes met Landstede Zwolle

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.