CP3 by Basketball Totaal

Interview met: Maarten Bouwknecht.

Elke maand komt er een interview met een speler uit de eredivisie in de maand november is het de beurt aan New Heroes speler: Maarten Bouwknecht. de 22 jarige guard speelde zijn jeugd in zijn woonplaats Groningen en maakte in 2015 de overstap naar Den Bosch.
Kim Hermens ging in gesprek met  Maarten.

Hoe ben je begonnen met basketball en op wat voor leeftijd?
 ik ben begonnen met basketbal  toen ik ongeveer 8 jaar oud was, mijn vader basketbalde dus ik vermoed dat ik zo een beetje in die wereld beland ben.

hebt je hele je  jeugd voor Groningen  gespeeld in 2015 heb je de overstap naar Den Bosch gemaakt waarom heb je voor den Bosch gekozen?
destijds ging het financieel gezien niet goed met Donar,er was veel onduidelijkheid. Al snel na het seizoen kreeg ik te horen dat Den Bosch mij graag zou hebben. En in tegenstelling tot donar toen zag alles er goed uit, Financieel gezien, speelde europees, speelde elk jaar mee voor het kampioenschap.  Dus toen heb ik die keuze gemaakt om voor Den Bosch uit te komen.

Je hebt ook voor de jeugd team  van Nederland gespeeld hoe was dat en wat heb je geleerd?
ja klopt, ik heb m’n laatste jaar u18 en 2 jaar u20 mee gedaan met nationaal team, als ik er op terug denk zijn dat echt leuke tijden geweest, omdat je zovaak zolang bij elkaar was heb ik er echt goeie aan over gehouden. Naast dat natuurlijk ook geweldig om te zien hoe andere landen er voor staan op jou leeftijd in het basketbal plus de cultuur die je mee krijgt als je een tripje naar het buitenland maakt.

Je hebt best veel prijzen behaald met je teams in je carrière, welke is het meest bijzondere en waarom?
ik had er graag een paar meer gezien maar mag niet klagen inderdaad. Met een kampioenschap en 3x de beker gewonnen te hebben vond ik de laatste beker die we gewonnen hebben (met Den Bosch) niet alleen omdat ik een grotere rol had dan in alle andere keren, maar ook vooral omdat het zo close was dat die wedstrijd dat er video beelden gecheckt moesten worden om te beslissen  wie er gewonnen had. Een hele bijzondere en spannende ervaring.

Afgelopen zomer speelde je mee met het Nederlands team. Hoe heb je dat ervaren en wat heb je geleerd wat je bij is gebleven?
ook dat is een geweldige ervaring om omringt te worden met de 11 beste spelers uit Nederland. En natuurlijk geweldig dat ik ook nog de kans had om in het veld te staan deze zomer.

Hoe was de sfeer in het team en van wie heb je het meeste geleerd?
De sfeer was echt goed, iedereen kon het goed met elkaar vinden er werd veel gelachen hier en daar beetje leuk doen, maar als het zover was stonden alle neuzen in dezelfde richting en dat is die wedstrijden winnen. Het is moeilijk om te zeggen van wie ik heb meest geleerd heb, ik denk dat je van iedereen hier en daar wat meepakt wat je kan gebruiken in je eigen spel, niet perse een speler.

Wat zijn je ambities in het veld en naast het veld?
het beste uit mijzelf halen in wat ik ook doe, ik kan zelf nog wel eens een beetje laks zijn dus dat is voor mij  de uitdaging.

Tegen welke speler keek je als kind tegen op en waarom?
ik denk Travis Reed, als klein jochie zat ik op de tribune bij donar (toen nog MPC Capitals)en vond ik hem echt geweldig.

Volgend seizoen komen er 1 of 2 teams in de eredivisie erbij wat vind jij ervan?
Ja heel fijn, het zag er een tijdje geleden niet zo goed uit voor het Nederlandse basketbal, steeds meer teams die uit de competitie vielen. En ben blij dat er nu weer teams bij komen.

Heb je tips voor kinderen(jongeren) die ook in de eredivisie willen spelen? 
Probeer altijd het beste uit jezelf te halen, elke training, elke wedstrijd,maar ook de kleine dingetjes als altijd op tijd komen, de oefeningen helemaal afmaken als je er aan begint en je ze niet maar afraffelt. Daarnaast Zorg dat je er plezier in houd, wanneer je plezier weg is word het heel lastig om topsport vol te houden!!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.