CP3 by Basketball Totaal

Interview met: Lars Krooshof

Vandaag een interview met een speler uit de Dutch talent league: Lars Krooshof.
Lars is bezig met zijn 2de jaar als captain bij TBG Dragons dat nu niet echt lekker gaat met 7 gespeelde wedstrijden en 1 overwinning staan de op de 9de plek.
Kim Hermens ging in gesprek met hem.

Hoe ben je begonnen met basketball?
Allebei mijn ouders basketbalden, ik heb eerst nog gevoetbald. Mijn moeder zei: Waarom ga je niet een keer bij basketbal kijken. En sinds de eerste training wist ik het.  Ik was 9 of 10 jaar.

Op welke positie speel je?
Ik speel op de point-guard

Waarom heb je voor TBG Dragons gekozen?
Ik zat eerst in Spanje. En toen ik in Nederland ging studeren was ik op zoek naar een team. Dragons vroeg toen of ik bij hun wilde spelen.

Waar hoop je over 4 jaar te  hebben bereikt met basketbal en privé?
Prive: Dat ik over 4 jaar mijn studie heb afgerond.
Met basketball hoop ik dat ik in de eredivisie speel.

Wat zijn je ambities met basketball en naast basketbal?
Ik wil eerst zolang mogelijk in Nijmegen blijven zolang ik mijn studie heb afgerond.  Mijn studie is belangrijker dan basketbal carrière. En met basketbal wil ik de kans krijgen om met TBG in de eredivisie te spelen en daarnaast te studeren

Wat zijn je verwachtingen van jezelf en het team?
Van mij zelf verwacht ik dat ik beslissende speler ben en van het team dat wij alle wedstrijden beter worden. En in de top kunnen eindigen in de competitie.

Het gaat niet heel lekker met TBG hoe ga je daarmee om als captain?
Er voor te zorgen dat iedereen hard blijft trainen, en er voor te zorgen dat niet iedereen met de kop omlaag gaat hangen. En gewoon door blijven gaan. Wij hebben beetje een valse start gehad maar dat komt weer goed.

Wat zou jij daar zelf  aan kunnen doen?
Ik denk zelf door nog harder te gaan trainen,team genoten te motiveren. En jongens op dingen wijzen en veel beelden kijken.

Waarom heeft de coach jou gekozen als captain?
Ik denk dat het vorig jaar tot stand is gekomen. Ik speel op de point-guard positie, en de point-guard is sowieso een leidinggevende positie. Ik ben zelf al een leiding gevende persoon in en buiten het veld.

Je hebt ook voor het nl team gespeeld hoe was dat?
Het was echt geweldig om te doen, ik was toen 15 of 16 jaar.  Met u16 heb ik het ek gespeeld waarmee ik veel wedstrijden heb gespeeld. Het was een geweldige eer om te doen.

Wat heb je daar geleerd en wat is jou het meeste bij gebleven?
Wat mij het meeste is bijgebleven met het Nederlands team is de ervaring die je hebt om tegen internationale landen te spelen wat ik nu besef is dat ik in die tijd tegen jongens heb gespeeld die nu in de NBA spelen of in de top van Europa.

Met het  Nederlands team heb je de koning ontmoet, hoe kwam dat ?
Dat was wel grappig met Europees Jeugd Olympisch Festival  was hij daar en kwam hij alle Nederlandse teams begroeten. En toen hadden wij handen geschud en vragen gesteld.  Had was wel bijzonder om zo iemand in het echt te zien in plaats van op tv

Je hebt ook in Spanje gespeeld hoe was dat en wat heb je daar geleerd wat je nu bij TBG  gebruikt?
Spanje was echt een geweldige ervaring voor mij, ik heb daar heel veel geleerd. Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt. Alleen het einde was wat minder daar heb ik een ontstoken hartzakje gekregen waardoor ik eerder moest stoppen. Omdat gezondheid natuurlijk voorgaat. Daar heb ik geleerd wat hard trainen en werken is. En dat kan ik bij TBG overbrengen op andere spelers. Als wij gewoon hard trainen kunnen wij bereiken wat wij willen.

Welke speler is jou voorbeeld?
Mijn favoriete speler is Kobe Bryant. Zijn manier hoe hard hij speelt, hoe hij het spel benadert  zo professioneel. En het is een geweldige speler.

Wat zijn je goede kwaliteiten als speler en als persoon?
Als speler denk ik mijn leidinggevende eigenschappen. Dat ik echt een team de leiding kan geven. Dat ik alles voor het team doe.
Als persoon zelf  is dat als ik iets wil ik er ook alles aan doe om het te krijgen dat ik echt gemotiveerd ben voor iets.
Van welke speler/coach heb je het meeste geleerd?
ik kan niet echt een coach zeggen. Ik heb heel veel verschillende coaches gehad. Van elke coach heb ik wel iets geleerd. Van Matthew kan je leren hoe een professioneel  moet zijn. Omdat hij zelf net klaar is met spelen er zelf net coach is geworden. Elk coach heeft wel iets.

Zie je jezelf al in de eredivisie spelen?
Ja ik denk het wel, ik denk wel dat ik minuten kan maken. Ik denk dat ik daar wel goed genoeg voor ben. Ik zou nog niet een speler zijn die 20-30 min per wedstrijd speel,maar denk wel dat ik mee kan komen op het niveau. Ik moet wel dingen verbeteren.
Handelingssnelheid bijvoorbeeld, die moet omhoog. Alles moet een stukje beter. Het is wel een grote verschil tussen u24 en de eredivisie. Als ik zie hoe ik tegen spelers speel die in de eredivisie spelen bij u24  doe ik daar niet voor onder.

Wat weet jij van de tijd dat je vader voor Basketiers speelde?
I
k kan er zelf niet veel van herinneren. Ik was toen niet geboren. Ik heb natuurlijk wel filmpjes gezien en verhalen gehoord en het was geweldig dat het in die tijd kon.

Wat is het beste advies wat iemand jou ooit heeft gegeven?
Ik had in de tijd dat ik in Zwolle speelde  best veel blessures. Mijn coach zei toen dat ik niet altijd door pijntjes heen moest trainen. Dat was een wake-up call dat ik ook naar mijn lichaam moest luisteren. Anders kun je over 10 jaar helemaal niet meer basketballen.

Als je nu niet voor TBG had gespeeld voor welk team had je dan nu gespeeld?
Ik denk een team vlak bij Nijmegen wat op een hoog niveau speelt. Misschien Trajanum of Bemmel. Maar daar zou ik liever niet over willen nadenken. Ik heb nu voor TBG gekozen. TBG is een perfect team voor mij.

Hoe zou jou leven er nu uitzien zonder basketbal?
 Ik denk dat ik dan nog steeds voetbalde. Dat heb ik altijd gedaan met plezier. Nog steeds kijk ik met plezier naar voetbal. Ik denk gewoon een studenten leventje en daarnaast voetbal.

Namens ibasketball succes met TBG Dragons.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.