CP3 by Basketball Totaal

interview met: Kevin Bleeker

deze week een interview met een speler uit Zwolle: Kevin Bleeker

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Mijn ouders hebben lange tijd allebei gebasketbald, zo hebben ze elkaar zelfs leren kennen. Dat betekende dat ik in mijn jonge jaren op zaterdagen altijd in een sporthal te vinden was. Zo ben ik dus langzaam verliefd geworden op basketbal. Ik heb ook nog een tijdje op voetbal gezeten, maar heb al snel de keuze gemaakt om te gaan basketballen.

Zwolle staat op dit moment boven aan wat is de reden dat het zo goed gaat?
Een belangrijke reden daarvoor is het feit dat er dit seizoen maar twee nieuwkomers in het team (Kaza en ik) zijn, waardoor er vanaf het begin van het seizoen grotendeels al duidelijkheid was voor de staf en spelers over de kwaliteiten in het team, de rolverdeling, en tactieken. Je ziet dat andere teams daar zoekende in zijn en zelfs alweer andere spelers hebben aangetrokken.  Daarnaast denk ik ook gewoon dat we een selectie hebben die voor de prijzen mee moet spelen. Het is aan ons de taak om door te blijven groeien als team zijnde en in de play-offs ons beste basketbal van het seizoen te spelen.

Je hebt vorig seizoen voor Den Bosch gespeeld hoe was het seizoen voor jou?
Uiteindelijk is het een teleurstellend seizoen geworden. Ik heb een aantal blessures gehad, en mede daardoor kwam ik nooit echt in de plannen voor van de coach, waardoor ik niet helemaal heb kunnen laten zien wat ik kan.

Waarom heb je de overstap naar Zwolle gemaakt?
Ik heb in de zomer met de staf van Landstede gesproken, en hun visie en plan voor mij sprak me erg aan. Een andere reden is het feit dat ze bij Landstede by far de beste faciliteiten in Nederland hebben, waar je de hele dag door terecht kunt om bijvoorbeeld extra te trainen. Dit is dus de perfecte plek voor mij om me verder te ontwikkelen.

Je hebt in 2016-2017 voor een team uit Spanje gespeeld wat is het grootste verschil in de competitie ?Ten eerste de afstanden. Ik speelde in Pamplona, wat redelijk dichtbij de Franse grens ligt. Voor sommige uitwedstrijden tegen ploegen uit het zuiden moesten we zo’n 8, 9 uur rijden met de bus. Dan vallen de afstanden hier in Nederland dus hartstikke mee. De teams waren vaak opgedeeld in twee groepen qua leeftijd; jonge talenten van  zo’n 23 en jonger, en dertigers die bijvoorbeeld ACB hebben gespeeld en nu op een wat lager niveau speelden.

Waarom ben je het Spaanse competitie  verruild voor dutch basketbal league gegaan?
Voor het seizoen in Spanje heb ik vijf jaar in Amerika gespeeld voor Canisius College, dus toen ik terug kwam had ik zes jaar in het buitenland gespeeld. Alhoewel ik niet per sé terug wilde, kreeg ik al snel de kans om te tekenen bij New Heroes. Toen heb ik daar over nagedacht, en heb ik besloten om terug te keren naar Nederland.

Wat hoop je met zwolle dit seizoen te bereiken en wat is je rol daarbij?
Ik hoop prijzen te pakken dit seizoen! We staan in de kwartfinale van de beker en we spelen ook nog volop voor het kampioenschap. Mijn rol daarbij is verdedigend en in de rebound belangrijk zijn, en aanvallend mijn mannetje staan.

Wat hoop je over 5 jaar te hebben bereikt in prive en basketbal gebied?
Over vijf jaar hoop ik een kampioenschap te hebben behaald. Ook hoop ik, tot dan toe, alles uit mijn carrière te hebben gehaald, en hoop ik ook dat ik er nog steeds zoveel plezier in heb als nu. Privé hoop ik gelukkig en gezond te zijn.

Wat is het mooiste moment wat je tot nu toe heb bereikt?
Het mooiste basketball moment wat ik tot nu toe heb meegemaakt was in de zomer van 2014, toen ik onderdeel was van het nationale team wat zich voor het eerst in 25 jaar weer kwalificeerde voor een EK. De eerste training stonden we met z’n 6en en uiteindelijk konden we net aan een team met 12 spelers vullen. Niemand gaf een stuiver voor onze kansen, maar als team waren we ijzersterk en trokken we ons nergens wat van aan. De ontlading na de beslissende wedstrijd tegen Montenegro in de 5 meihal zal ik nooit meer vergeten. Dat was echt geweldig om mee te maken.

Wat zou je anders hebben gedaan als je iets over nieuw mocht doen?
Je moet van alles wat je meemaakt, ook de negatieve dingen, leren. Dus ik denk niet dat er iets is wat ik per sé overnieuw zou willen doen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.