CP3 by Basketball Totaal

Jacobine Klerx: Ik zou nog wel eens voor Meindert willen spelen

Jacobine Klerx is inmiddels bezig met haar derde seizoen voor de hoofdmacht van lekdetec.nl Bemmel. In de afgelopen drie jaar is de Waalwijkse guard uitgegroeid tot een van de drijvende krachten van de formatie van coach Rene van de Wielen. Ze speelt gemiddeld bijna 30 minuten en is goed voor 12+ punten, ruim 3 assists en bijna 4 rebounds per wedstrijd. Het is dan ook niet gek dat ze een van de speelsters is die op het lijstje staat van de voorlopige selectie van het Nederlands Dames Team. We zijn trots dat Jacobine alweer een aantal jaar een vaste kracht is tijdens de basketballkampen van het MNBC. Het is mooi om te zien hoe zij haar enthousiasme, passie en kennis overbrengt op jonge basketballers. Tijdens het MNBC Springcamp in haar hometown Waalwijk zal zij natuurlijk weer aanwezig zijn. Om jullie de kans te geven om haar alvast een beetje te leren kennen, stelde we haar een aantal vragen.

Jullie doen het goed in de competitie en staan op dit moment 2e in de dames eredivisie, hoe heb jij het seizoen tot nu toe ervaren?
Tot nu kan ik alleen maar zeggen dat we ontzettend trots mogen zijn op die 2e plek. Zo ervaar ik dat zelf ook heel erg. Die tweede plek is niet zomaar komen aanwaaien, daar hebben wij met zijn allen heel erg hard voor moeten werken. Nu op de naar de Play Offs!

Wat zijn een aantal van je persoonlijke doelstellingen voor dit seizoen?
Een stabiele factor blijven, zeker in de play offs. Zorgen dat mijn team goed speelt en er voor zorgen dat we bij elkaar blijven.

Je speelt en woont samen met je teamgenoot Karin Kuijt, wat is haar beste eigenschap? en haar slechtste?
Haar beste eigenschap is dat ze mijn was graag opvouwt.
Haar slechte eigenschap is dat ze vaak haar ontbijt niet opruimt, haha!

Op 28 maart speel je de bekerfinale tegen Lintex Binnenland in Wijchen, een rematch van de bekerfinale van vorig seizoen. Wat is jouw voorspelling voor deze wedstrijd?
Lekdetec wint na een spannende game!! Wij zijn er dit jaar helemaal klaar voor om deze prijs te pakken en we zullen er dan ook alles aan gaan doen om het dit jaar waar te maken!

Waar ligt jouw kracht op het basketballveld en wat is een onderdeel van je game die je zou kunnen verbeteren? Hoe doe je dat?
Mijn kracht op het basketbalveld ligt bij het aanvallen naar de basket. Hard driven en daar vanuit creëren.
Een onderdeel voor mij om persoonlijk te verbeteren is mijn ballhandling. Dit ga ik doen door veel te oefenen op trainen en daaromheen zelf veel te stuiteren met een bal in de momenten rondom en tijdens de training.

Wat is jouw basketballdroom?
Mijn droom is om ooit te mogen spelen voor het Nationaal Dames Senioren team. Ik heb mijn eerste stap daarin gemaakt, maar om officieel in de selectie te zitten en te mogen spelen is mijn droom. Daarnaast zou ik natuurlijk dolgraag kampioen willen worden in de Nederlandse Eredivisie en dat kan zomaar al snel gaan gebeuren, haha!

Tijdens de meivakantie gaan we een kamp organiseren in je hometown Waalwijk, wat vindt je hiervan?
Haha, super leuk natuurlijk! Waalwijk is ‘The Place to be!’ Leuk dat MNBC zich gaat uitbreiden naar verschillende steden!

Jacobine Klerx2 - Foto Luc Reuvers

Wat is je favoriete oefening die je gebruikt tijdens het trainen geven en waarom juist deze?
Ball handling drills. Dit is een basis die elke basketballer moet hebben. Daarbij kun je gewoon heel veel verschillende drills uitvoeren en het is nog leuk ook.

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Mijn lievelingskleur is paars.

Wat is je leukste herinnering aan het Marlous Nieuwveen Basketball Camp?
Dat ik Marlous Nieuwveen als stagebegeleider heb gehad, daar is het allemaal begonnen! 😉
Verder zijn al mijn herinneringen erg leuk over het Marlous Nieuwveen Basketball Camp.

Als je een team mocht samenstellen om mee te spelen welke vier spelers zou je dan kiezen als teamgenoten?
Mijn broertje Timon, Stephen Curry, Roos de Graauw & Marlous Nieuwveen.

Voor welke coach zou je graag een keer spelen?
Meindert van Veen

Wat zijn de belangrijkste dingen die je wil meegeven aan jonge basketballers die er van dromen om in de eredivisie te spelen?
Blijf altijd geloven in je eigen kunnen en speel met je hart! Met deze twee dingen kun je heel ver komen. Natuurlijk gaan hard werken/trainen en nooit opgeven hier aan voor, maar met die kwaliteiten kun je jouw dromen waar maken!

Foto’s: Luc Reuvers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.