CP3 by Basketball Totaal

Inside de VBL: Rien ne va plus!

Tijdens de time out foto Ruud Fokke

Tijdens de time out foto Ruud Fokke

Ook bij de dames wordt het moneytime dit weekend. Na een redelijk duidelijk verlopen midweeks programma met overwinningen voor Lintex (+19), CTO (+20) en Lekdetec (+13_ gaat het vanavond over niets minder dan plek 1 en plek 4. Op iets meer dan zeven weken van het eind van het seizoen zal de ranglijst in een definitieve plooi gaan vallen.

Loon Lions – Lekdetec
In Landsmeer gaat het om de eerste plek in de competitie. Winnen de Bemmelse dames dan is het gat zes punten en lijkt er weinig meer te kunnen gebeuren voor Rene van der Wielen en zijn meiden. Topscorer Lisanne de Jonge keert terug in de selectie en zal haar eerste minuten kunnen maken na haar blessure. Anouk Biesters zal vooralsnog als coach weer optreden. Bij Lions moet men zich herpakken van de flater tegen CTO waar de zusjes Beld samen goed waren voor 36 van de 46 punten. Slaagt Lions erin zich te herpakken of drukt Lekdetec de trotse Landsmeerders verder de put in. We gaan voor een overwinning van Lekdetec met zeven.

CTO -Binnenland.
Lintex heeft een CTO product binnen de ploeg met Zera Butter, en Butter presteert dit jaar weer op hoog niveau. Zo tekende ze tegen Grasshoppers voor 35 punten en 7 assists. De opdracht voor CTO, dat knap ruim van Lions won lijkt dus duidelijk: sluit Butter af en er kunnen mooie dingen gebeuren. Binnenland op haar beurt zal hopen dat de nieuwe Amerikaanse Shay Selby net als eerder Taelor Purdy met een dikke double double opent. Opvallend in de overwinning op Grasshoppers was naast de imponerende Butter ook het spel van Linda Appers. De juniore kwam 33 minuten in actie, was scherp van afstand (3 op 4 drietjes) en tekende daarmee voor 11 punten.

Dozy den Helder – Amazone
Den Helder staat bij de U20 zoals we eerder vandaag al zagen voor een Do or Die in de U20 en bij de dames kan de ploeg van Robert Tinga zich eigenlijk ook geen misstappen meer veroorloven wil het de Playoffs halen. Na de lelijke nederlaag tegen Grasshoppers wist den Helder zich het grillige CTO van het lijf te houden maar in Bemmel woensdag was het weer een nederlaag voor den Helder. Lichtpuntje in die wedstrijd was het spel van Elske Heerschop. De Helderse met Utrechtse roots kwam goed door en zou wel eens de sleutel kunnen zijn in het aanvalsspel van den Helder. Veel moet daar namelijk afkomen van Maaike Klein die weliswaar met Maxime Essenstam of Akil Simpson een dodelijke pick en roll tandem vormt, maar daarin toch vaak strandt in goede bedoelingen. Onze tip zou zijn om ook Heerschop in die spelletjes te betrekken. Ze is slim, heeft overzicht en kan zowel de pass geven als zelf naar de ring doorgaan. En oh ja: Stond den Helder niet altijd synoniem voor press defense? Dat zien we naar ons gevoel veel te weinig terug in den Helder. Kom op Noordkoppers!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.