CP3 by Basketball Totaal

Inhaalrace Matrixx Magixx: net niet tegen Landstede

Landstede Basketball heeft voor eigen publiek de belangrijke wedstrijd tegen Matrixx Magixx met 75-71 gewonnen. De Zwollenaren nestelden zich weer steviger op plek vier en zagen het gat met Magixx groeien naar vier punten. Hoewel J.T. Tiller topscorer in de wedstrijd werd met 21 punten, deden vooral onder de borden Kenrick Zondervan (12 punten en 10 rebounds) en Sergio de Randamie (12 punten en 13 rebounds) van zich spreken.

Het verhaal van de wedstrijd was in de eenvoudige versie snel verteld. Landstede onderkende het belang van de zege. Niet alleen kon Zwolle op die manier op de ranglijst een gat slaan, ook in onderlinge confrontaties (mochten aan het eind van de competitie de Zakjapanners voor de dag worden gehaald) was een overwinning van cruciaal belang.

Herman van den Belt zei het op de website van Sportief Zwolle als volgt: “We zijn heel blij met de overwinning, want Magixx staat nu – mede doordat het onderling resultaat in ons voordeel is – drie winstpartijen achter.”

In de meer uitgebreide analyse van de wedstrijd kwamen overigens ook slechts simpele constateringen naar boven druiven. De Zwollenaren speelden niet alleen met meer focus, ze waren ook simpelweg scherper. Bij Matrixx Magixx viel in de eerste tien minuten het schot niet, terwijl de rebounds veelvuldig in Zwolse handen terecht kwamen. Na twee handen vol minuten heen en weer rennen prijkte er een 28-13 voorsprong voor Landstede op het bord.

Dat verschil zouden de bezoekers nooit meer kunnen goedmaken. Wel slaagde de formatie van Michael Schuurs erin de stand tot drie keer toe gelijk te trekken, onder andere bij het ingaan van de laatste periode. De sterke tussenfase werd vooral gevoed door Thijs Vermeulen, die 5 van zijn 8 driepunters binnen zag vallen en met 17 punten de Wijchenaren voorging in de strijd.

Geen coach houdt ervan om excuses aan te dragen. Excuses zijn bovendien vaak aan dovemansoren gericht, maar het ontbreken van Stefan Mladenovic (langdurige knieblessure) weegt zwaar. In al zijn  jeugdigheid heeft Mladenovic dit seizoen diverse malen laten zien controle te kunnen houden over de (letterlijk) springerige aanval van Magixx. De gretigheid bij met name de relatief kleine Amerikanen druipt er vanaf. Dat is doorgaans een genot om naar te kijken. Maar wanneer het niet lukt, loopt de ploeg vooral zichzelf voorbij. Matrixx Magixx mist in die fases een speler die even hard op de rem kan trappen.

Landstede speelde echter zonder topspeler Justin Stommes. Dus de excuses konden tegen elkaar worden weggestreept.

De genadeklap kreeg Matrixx Magixx uitgedeeld van J.T. Tiller. De Zwolse guard wierp in een cruciale fase van de wedstrijd twee bommen raak, waarmee Tiller zijn team van 58-56 naar 64-56 tilde. Doordat Landstede in de slotfase vanaf de vrije worplijn niet altijd even zuiver mikte, werd het toch nog spannend. Maar uiteindelijk hengelde de thuisclub de overwinning toch binnen. Holden Greiner mocht vanaf de vrije worplijn de zege definitief veilig stellen.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  75-71  (28-13, 41-31, 51-51)

20140329 zwol_wijc 3155 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.