CP3 by Basketball Totaal

In memoriam: Glenn Omanette

Gister ontvingen we het trieste nieuws dat oud Orca’s speler en coach, Glenn Omanette, na een slepende ziekte, plotseling is overleden. Glenn Omanette heeft een lange historie binnen het Nederlandse basketball, als speler bij onder meer Hatrans Haaksbergen, Kuipers Orca’s, Doppel Douche den Helder en Graydon Canadians. 

Van de site van Orca’s:
Glenn heeft een lange historie bij Orca’s. In de eredivisietijd kwam Glenn bij Orca’s. Hij speelde op zijn eigen manier, een manier welke paste bij Urk. Weinig gedoe, soms veel praatjes, maar alles met een groot basketbalhart.  Na een flink aantal jaren buiten Urk, kwam Glenn weer terug. Eerst als speler in de promotiedivisie, daarna als coach. Orca’s 1 werd met Glenn als coach kampioen van de promotiedivisie, Glenn was toen nog steeds Glenn: weinig gedoe, soms veel praatjes, maar alles met een groot basketbalhart.

De laatste jaren was Glenn, ondanks zijn ziekte, zeer actief in Suriname, in zijn geboorteland, om daar het naar hoger niveau te tillen. Ook weer met weinig gedoe, met soms veel praatjes, maar alles met een groot basketbalhart…, Glenn was Glenn.

We wensen hen die achterblijven veel sterkte.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.