CP3 by Basketball Totaal

In memoriam: Anne Groothuis

witte roosVanochtend (9 mei) heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Anne Groothuis in het ziekenhuis in Groningen is overleden.

Anne heeft vanaf jongs af aan veel voor de vereniging betekend. Naast een periode van actief basketballer heeft Anne door de jaren heen diverse functies binnen de vereniging gehad. Trainer, commissielid zijn slechts enkele van de deze functies. Natuurlijk niet te vergeten zijn functies als tijdwaarnemer en zijn legendarische aankondigingen van de spelers in de glorieuze eredivisieperiode van onze club. Binnen de Nederlandse basketballwereld was Anne bij iedereen bekend, Anne was het gezicht van Orca’s.

Vanwege zijn jarenlange, tomeloze inzet, is Anne dit seizoen, op zijn verjaardag, tot ere-lid benoemd. Een titel die hij zonder meer verdiende!! Zelfs toen zijn gezondheid achteruit ging bleef Anne nauw betrokken bij de club. Als de gezondheid het toeliet toch nog een wedstrijdje meepikken, en anders altijd raad vanuit de Talma.

Persoonlijk ken ik Anne al vanaf kleins af aan, en heb menig avontuur met hem mogen beleven. Binnen de vereniging zijn er vele, vele mensen die Anne op dezelfde manier gekend hebben.

Anne was een bijzonder persoon, ons clubicoon, een niet te missen persoon binnen een vereniging.

We zullen hem allemaal missen!!

 

Arjan Langman

Vuurzitter B.V. Orca’s

bron: http://www.orcas.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.