CP3 by Basketball Totaal

In de kroeg even voorbeschouwen

De biertjes zijn staan al op de bar en de balletjes liggen in het vet. Even wegdromen over een vol programma in de eredivisie en wat een heerlijk programma.

ZZ Leiden – SPM Shoeters

De kraker waar alles om draait is toch wel ZZ Leiden tegen SPM Shoeters. Wellicht een van de weinige wedstrijden waar de 5meihal echt vol van loopt. Een uitverkocht huis tussen de nummers 1 en 3 van de competitie. Maar ZZ Leiden is ongeslagen en dus de grote favoriet voor de wedstrijd. De eerste testcase voor Eddy Casteels zijn mannen. De vorige test was Zwolle dacht iedereen, maar dat was een machtsvertoon van Leiden. Den Bosch speelde fantastisch in Europa en pakte daar ook een keurige overwinning.

Het zal een heerlijke aanvallende wedstrijd worden, want de twee teams zijn de nummers 1 en 2 aanvallend. Leiden scoort ruim 88 punten per wedstrijd en Den Bosch ruim 82. Opvallend is het grote verschil in steals. ZZ Leiden pakt slechts 7,5 steal per wedstrijd en heeft alleen Amsterdam nog onder zich. Den Bosch pakt er ruim 17.

Normaal gesproken zou het thuisvoordeel de doorslag geven en dat in combinatie met het uiterst fanatieke thuispubliek gaat ZZ Leiden er waarschijnlijk met de buit vandoor en slaat een serieus gat met de achtervolgers.

Rotterdam – Den Helder Kings

Normaal gezien, zou er een simpele dikke 2 op de toto worden ingevuld, maar Rotterdam staat op een keurige vijfde plaats. Laten we eerlijk zijn, het zijn wedstrijden die normaal gesproken ook gewonnen kunnen worden en dus is de echte kracht nog niet helemaal helder in Rotterdam. En in Den Helder is de echte kracht ook niet helder. Zijn de problemen nu voorbij in Den Helder en gaat de ploeg alleen aan basketball denken. Het valt te bezien morgen. Wint Rotterdam, dan rommelt het in Den Helder en wint de uitploeg, dan is het een doodnormale zaak.

De vraag is of Rotterdam Dickerson kan afstoppen en tel daarbij de goed spelende Don Rigters erbij op en het is een moeilijke zaak voor de thuisploeg. In alle statistieken staan de ploegen redelijk dicht bij elkaar in de buurt.

Weert – Groningen

De wedstrijd, die beide teams zullen haten om alleen de reis alleen maar. Ruim 225 kilometer heen en 225 kilometer terug. Erger kan je het bijna niet maken, maar Weert uit is wel een hele leuke wedstrijd. In de altijd gezellige Sporthal Boshoven is het voor elke tegenstander lastig, ook voor het Weert van vandaag. Alle Amerikanen zijn weg en het zijn Hollandse boys in Limburg. Donar heeft de selectie compleet met Sanchez (ondanks dat hij niet mag spelen) en dat zou normaal gesproken geen probleem mogen zijn voor de landskampioen. Het zal geen dikke overwinning zijn, maar een zakelijke degelijke overwinning.

Amsterdam – Landstede

Een leuk toetje in Amsterdam op de zondag. Het is wachten totdat Apollo misschien een nieuwe speler binnenhaalt en Amsterdam kennende en de achterban, die het heeft, kan het best binnenkort weer eens een steal kunnen zijn. Tot die tijd is het simpelweg een promotiedivisionist in de eredivisie. De spelers moeten gewoon nog wat meters maken en dat is tegen een nummer 2 van de competitie te weinig. Zwolle scoort met weinig druk in de wedstrijd ruim 75 punten en Amsterdam zal die druk niet op ZZ niveau kunnen leveren. Toen brak de ploeg lelijk en was het schrikbarend af en toe. Maar tegen de thuisploeg zal Zwolle de vorm weer gaan zoeken en het zelfvertrouwen laten groeien.

Proost!

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.