CP3 by Basketball Totaal

I’m Back

Deze twee woorden zijn wellicht het meest bekend in de Amerikaanse basketballgeschiedenis. 20 jaar geleden zei Michael Jordan deze twee woorden en de wereld was in shock. MJ kwam terug uit zijn retirement en won nog “even” drie titels.

18 maart 1994 maakte Jordan zijn agent Falk bekend weer terug te komen in de NBA. In 1993 was Jordan gestopt na zijn derde titel op rij en ging hij (bescheiden) honkballen. Jordan ging met zijn coach Phil Jackson overleggen wanneer hij weer bij zijn team zou aansluiten. Jordan wilde zelfs ineens in de play-offs binnenstappen, maar dat vond Jackson geen goed idee. Jackson wilde minimaal 20 en Jordan 10. Het werden er 17.

Falk had overleg met David Stern van de NBA hoe de NBA zijn terugkeer zou aankondigen. Falk had een aantal persberichten geschreven, maar Jordan was het er niet mee eens. Hij ging er zelf even voor zitten en kwam met het beste persbericht ooit: ‘I’m Back’.

En op 19 maart 1995 was het ook zover. Jordan speelde zijn eerste wedstrijd weer in de NBA tegen de Indiana Pacers van Rik Smits. De Bulls wonnen niet van de Pacers. Smits was de winnaar met 103-96. Jordan scoorde zelf 19 punten, 6 rebounds en 6 assists. Er zijn slechtere manieren om in de NBA te spelen…

 

Maar Jordan was niet tevreden over zijn vorm. Hij zorgde dat de trainingen langer en langer werden en intensiever. Pete Meyers kreeg de taak om Jordan te pushen en hard te verdedigen. Ook Pippen, die uitstekend in vorm was zorgde ervoor dat de vorm snel terugkeerde bij Jordan. Het extra werk wat Jordan naast de trainingen deed was ongelofelijk. Persoonlijke trainer Tim Grover zorgde ervoor dat Jordan in gameshape kwam en hij viel af naar 213 pounds in plaats van 225. Ook moest Jordan veel aan zijn sprongkracht terugwinnen, want als honkballer doe je natuurlijk niet veel sprongen.

De vorm van Jordan was snel terug en dat weten de New York Knicks ook nog. Tien dagen na zijn terugkeer scoorde Jordan 55 punten tegen de Knicks in Madison Square Garden. Jordan was terug en de rest is geschiedenis……

bulls

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.