CP3 by Basketball Totaal

Ilja Bozovic neemt ontslag bij Loon Lions

Loon Lions moet op zoek naar een nieuwe coach. Ilja Bozovic heeft de club laten weten niet terug te keren na de zomer. De coach was de opvolger van Laki Lakner in Landsmeer. Hij won de supercup, maar verloor de finale van de play-offs van Binnenland met 4-1.

De coach had bij algemeen manager Sabrina Oudkerk Pool voor het begin van de play offs al aangekondigd volgend jaar niet meer verder te willen.

Persoonlijke omstandigheden spelen daarbij een rol. “Ik heb een full time baan en een gezin met jonge kinderen. Het is voor mij eenvoudigweg te zwaar gebleken om dit te combineren met een veeleisende nevenfunctie als hoofdcoach van een topclub als Loon Lions”, aldus Ilija Bozovic. “Ondanks dat het seizoen niet gebracht heeft wat we wilden, was het een leerzame ervaring dit jaar en ik ben er trots op dat ik deze club heb mogen coachen. Ik neem het komend jaar een sabbatical en daarna zie ik wel wat zich aandient.”

Speelsters en stafleden spraken na de aankondiging van Bozovic hun waardering uit voor de toewijding en open houding die de coach tijdens het seizoen heeft getoond.

“Het is jammer, want wij mikken in principe op langere verbintenissen dan één jaar”, zei Sabrina Oudkerk Pool. “Maar wij gaan nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Ik hoop snel bekend te kunnen maken wie dat is.”

Bron: Loon Lions

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.