CP3 by Basketball Totaal

“Ik had hoe dan ook graag willen starten”

Het doek voor Magixx is definitief gevallen. Een van de leukste clubs uit de eredivisie is daarom niet meer en dat is om meerdere redenen treurig. Magixx stond bekend als snel en attractief basketball met vaak hele goede Amerikanen en jeugdig talent. Wat te denken aan Seamus Boxley, Ryan Sears, Ali Mohammed en bijvoorbeeld NBA-speler Chris Copeland.

Helaas is dit allemaal voorbij en misschien komt het nooit meer terug. Het stond vaak onder de bezielende leiding van Michael Schuurs. Tijd om even bij te kletsen met de nu clubloze coach.

Magixx is nu definitief niet meer in de eredivisie. Hoe heb jij de laatste dagen beleefd voor de finale beslissing

“Op het rondmaken van de begroting heb ik weinig invloed, dus ook voor mij was het een zaak van geduldig afwachten.  Het was niet de eerste keer dat we in deze vervelende situatie zaten. Andere jaren kwam het uiteindelijk altijd net goed, dus daar hoopte ik deze keer stiekem ook op. Maar helaas………”

Michael kennende had je het allang voelen en zien aankomen, wat heb je allemaal nog gedaan om het bestuur te overtuigen om wel door te gaan?

“Ik heb aangegeven hoe dan ook graag te willen starten, ook als dit zou betekenen dat we met een low-budget team zonder Amerikanen zouden moeten beginnen. Die zouden we dan eventueel later nog toe kunnen voegen. Ook dit bleek echter niet haalbaar”.

Hoe is er gereageerd binnen de harde kern spelers zoals Thijs Vermeulen ed?

“Er waren een aantal spelers met elke we al een mondelinge overeenkomst hadden bereikt voor het komende seizoen. Voor al deze spelers was het een grote teleurstelling, uiteraard ook voor Thijs, na 7 seizoenen Matrixx Magixx”.

Wat ga je nu doen? De teams liggen niet voor het oprapen. Ga je werken en wat dan in Nederland of wacht je op een klus in het buitenland?

“Het coachen van basketball is voor mij het mooiste wat er is. Door de jaren heen heb ik veel in mezelf geinvesteerd en heb veel ervaring opgedaan. Uiteraard wil ik door in het vak, ondanks de vreselijk slechte timing van het wegvallen van mijn hometown club. Ik ga volop op zoek en proberen om zo snel mogelijk weer op het veld te staan!”.

 

iBasketball wenst Michael veel succes in de toekomst en hopen dat hij weer snel langs de lijn te vinden is!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.