CP3 by Basketball Totaal

iBasketball TV 24: Goodbye Kobe, Hello DBL Play-offs

In iBasketball TV 24 (wel degelijk het rugnummer van Rik Smits … toen hij bij de Pacers begon) hebben we de lengte van de uitzending aangepast aan die van een wedstrijd.
We hebben nog geprobeerd het andersom te doen, maar dat vond de FIBA niet zo’n goed idee.

Veertig minuutjes dus. Bomvol balltalk. We kunnen uiteraard niet om Kobes daverende afscheid heen. 60-voudig hamerde hij, samen met tout Hollywood, de boodschap erin dat hij een zeer waardige ‘kopie’ van Michael Jordan is. Ferry vindt Bryant de Greatest Laker Ever, en Arie begint opeens over Jelle Esveldt.
Dan de hoofdschotel (sorry, meneer en niet te vergeten mevrouw Bryant). De dish waar onze Live Studio Audience voor naar BBT HeadQuarters gekomen is: de iBB TV Preview van de eerste ronde in de DBL play-offs 2016: Den Bosch – Amsterdam, en Groningen – Rotterdam. De Randstad tegen het Ommeland.
De analisten zoomen in op de kansen van Amsterdam, die zij zeer behoorlijk achten. Aan de andere kant: mocht Den Bosch de eerste ronde overleven, dan kan Zwolle het nog wel eens heeeeeel lastig krijgen tegen de regerend kampioen.
Bij Rotterdam lijkt de ervaring te ontbreken om het Donar echt lastig te gaan maken. Welke spelers gaan straks opstaan bij de Rotterdammers? En hoe komt het dat Donar niet kon winnen onlangs in Leiden?
Het panel kijkt terug op het seizoen vol pech in Friesland: Aris miste de play-offs. En we kijken alvast vooruit naar de mogelijke match-ups in de halve finale. Verschijnt Leiden daar gerust of geroest aan de start?

Tussen een kloos game, The Rifleman, en een halve kijkersvraag (“Wie zit er achter het masker van The Stig in het publiek?”) door, horen we Ivo pleiten voor stevig spel om de knikkers, en getuigt Ferry van de sfeer op de tribunes. Ivo blijft liever zitten, maar sinds de Miami-trip is Ferry niet meer te houden als er een supersound uit de speakers knalt.
Mamba out, iBasketball aan.
Veel kijkplezier! (Of luisterplezier: podcast)

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.