CP3 by Basketball Totaal

iBasketball Powerrankings 2e divisie

Uw vaste redacteur voor de dames tweede divisie kreeg afgelopen week de wind van voren van zijn hoofdredacteur. ‘Ik zit al weken te wachten op nieuwe powerrankings!’ riep hij, en vervolgens vloog er een plakbandautomaat door de lucht op de redactie waardoor ons faxapparaat nu stuk is. Sorry voor hen die ons willen faxen, we zijn bereikbaar op [email protected]

2e divisie Noord:
In het Noorden gaat de strijd om de titel tussen Scylla, dat al dertien wedstrijden op rij de punten bij zich houdt, en Jolly Jumpers dat er pas eentje verloor. Daar achter op het vinkentouw perennial contender Orca’s dat pas twee keer verloor. Het gat naar de subtop, die aangevoerd wordt door Twente Buzzards (10-5)is aanmerkelijk, en lijkt in de definitieve plooi te liggen. Buzzards houdt gelijke tred met Leeuwarden en Landstede die allemaal vijf wedstrijden verloren hebben maar vershillende aantallen gespeelde wedstrijden achter hun naam.
Exercitia uit Eelde voert de staart van de ranglijst aan, en heeft Uitsmijters, Red Stars, en Arnhem Eagles op het vinkentouw zitten. Slechts twee wedstrijden zitten deze ploegen uit elkaar! En Groene Uilen en Oaters hebben absoluut nog zicht op de ploegen voor hen, dus er is nog van alles mogelijk.
Op 12 maart om 18.45 uur speelt Jolly Jumpers in eigen huis tegen Scylla. Het zou zomaar de beslissende wedstrijd in deze poule kunnen zijn!  De eerste ontmoeting tussen beide ploegen kende slechts een verschil van acht punten in het voordeel van de titelverdedigers!

2e divisie West:
In het Westen is Lokomotief nog altijd ongeslagen. Maar liefst vijftien roze sheets op rij zorgden voor een doelsaldo van +295. Ter vergelijking: Cangeroes heeft al vier wedstrijden verloren, en een doelsaldo van +62 op de tweede plek. Daarmee hebben ze een kleine voorsprong op Akrides ((10-6) en Binnenland 2 (9-5) dat onlangs verrassend en ruim verloor van het dappere Zoebas dat ondanks een negatief saldo van 10 wel een leuk seizoen doormaakt. De nieuwe ploeg van coach Michael van Wijk speelt keurig .500 met 7 overwinningen en 7 nederlagen, en blijkt een aanwinst voor de competitie. De laatste weken heeft men wat pech met blessures waardoor de resultaten wat onder druk stonden, maar het collectief staat als een huis bij de Zoetermeerse formatie. Overigens kan het zomaar zijn dat ze nog een aantal plekken zakken, want Onze Gezellen en Utrecht Bulls staan vlak achter de Zoebas dames en ook US2 heeft nog geen hele grote achterstand.
De staart in het sterke westen is smal. Challengers heeft nog een klein beetje zicht op US2 net boven ze, maar SBU (3-12) en BS Leiden (1-13) kennen een zwaar seizoen.

2e divisie Zuid:
Waar veel insiders misschien hun geld al wel gezet hadden op een ongeslagen titel voor het Wyba van Pieter Kodde kwam Barons dat plan na een streak van 3 nederlagen even doorkruisen.
Nadat er eind oktober nog netjes gewonnen was bij en van Trajanum struikelden de Brabanders over Springfield, Yellow Sox en Bumpers waarna Wyba langskwam. Geen zwaardere uitdaging was er te verzinnen maar aan de hand van Indy van Oord en Aimee Hooijmaijers die allebei voor achttien punten tekenden won Barons met 56-49! Het was de start van een streak waarin de Bredase ploeg in december en januari zonder puntverlies bleef. En de verwachting is er dat ook februari zonder puntverlies doorgekomen wordt aangezien er slechts één ontmoeting in het programma staat: tegen Almonte 2 dat hard werkt maar nog zonder veel succes doorkomt.
Samen met Barons staat Springfield op de tweede plek, en ze hebben daarbij het voordeel van één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 4 Bumpers die kortgeleden lijstaanvoerder Wyba tot een verlenging dwong. Bumpers is misschien wel het hechtste collectief in de competitie, maar ze moeten toezien hoe OBC, dat nog maar een selectie van zeven speelsters over heeft na het kerstreces, met hetzelfde aantal punten gelijk staat.
EVBV Octopus is na het vertrek van headcoach Paul van den Heuvel aan een vrije val begonnen. Nadat een danig gedecimeerd Springfield kort voor kerst nog de oren werd gewassen en ook Yellow Sox geen verweer had kwam de klad erin. Barons, OBC en Bumpers pakten de punten tegen Vught dat na de Carnavalsbreak mag proberen tegen JRC het blazoen wat op te poetsen. Een wedstrijd later wacht dan Wyba al.
Trajanum voert het rechter rijtje van deze competitie aan met titelverdediger Vlissingen op gelijke hoogte. Waldric Yellow Sox, JRC en Almonte sluiten de rij in het Zuiden maar zeker de eerste twee hebben al laten zien ook sterk mee te kunnen spelen tegen de hoger geklasseerde teams. En vlak ook JRC niet uit. Kort voor de jaarwisseling wonnen ze twee wedstrijden op rij, en het zal ons niet verbazen als er meer verrassingen gebeuren in Boxtel.

De competitie draait hier langzaam de beslissende plooi in. Veel zal er afhangen van de ontmoeting die Wyba op 6 maart in eigen huis speelt tegen Springfield. Mocht de ploeg van Pieter Kodde deze horde nemen dan lijkt begin april in de uitwedstrijd tegen Vlissingen de hoofdprijs gepakt te worden.

En dan nu de lijst waar iedereen stiekem al op zat te wachten. De helicopterview over drie competities, de lijst die verder gaat dan de winstpercentages, maar die ook kijkt naar de geleden pijntjes in de ziekenboeg, de traumas op de vrije worplijn, het aantal drieseconden overtredingen op training gedeeld door het aantal uitballen in de kantine, de onvolprezen maar veel gelezen iBasketball Powerrankings van de tweede divisie.

1. Lokomotief
2. Scylla
3. Wyba
4. Cangeroes 2
5. Barons
6. Akrides
7. Jolly Jumpers
8. Springfield
9. BV Hoofddorp
10. Zoebas

Meer nieuws over de tweede divisie binnenkort op deze plek!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.