CP3 by Basketball Totaal

iBasketball Podcast met Roel van de Graaf (BC Apollo en Heroes Den Bosch) – deel 1

In deze eerste Podcast van zo’n 50 minuten interviewt Marnix Lamers Roel van de Graaf, de coördinator van de jeugdafdeling van BC Apollo.

Met de Israëlische coach Pinhas ‘Pini’ Gershon (links)

UPDATE: inmiddels is ook Deel 2 beschikbaar.

Roel gaat eerst in op wie hij is en wat hem vormde; waar het echt om gaat in opleiden van jeugd en hoe je de kansen op (uiteindelijke) toppers vergroot; hoe BC Apollo draait met de jeugd: hoe hun model is opgezet (zoals met een andere inzet van trainers/trainingsblokken); over de toplijn (waarbij de verhouding tussen ‘breedtesport’ en ‘topsport’ veel te zwart-wit is volgens Roel); over de aanvankelijke samenwerking met de Canarias Basketball Academy; waarom Milko Lieversts opmerking over ‘meer aandacht naar de jeugd bij Apollo’ in feite niet meer van toepassing is omdat het al gebeurt; de hoge contributie bij Apollo; en hun verdere wensen. Roel geeft ook aan wat er volgens hem mist in de trainersopleidingen in Nederland.

Ook praten we over de verhouding tot het eerste team van Apollo en of de talenten wel tot hun recht kunnen komen daar, ook gezien het lagere budget ten opzichte van andere DBL-teams, en of de club BC Apollo wel het financiële rendement haalt uit de gedane investeringen in de jeugdopleiding. En wat maakt dat er een hele goede, veilige en hartelijke sfeer is in de Apollohal?

Verder geeft Roel ook aan wat hij voor moois ziet bij jeugdafdelingen van andere clubs want er gebeurt veel goeds in het Nederlandse (jeugd)basketball.

Luister ook deel twee van deze podcast! Over de DBL, Heroes Den Bosch (waar hij technisch manager is) en internationaal jeugdbasketball.

De uitgebreide introductie over Roel van de Graaf is onlangs hier verschenen.

Met de Israëlische coach Pinhas ‘Pini’ Gershon (links)

Marnix Lamers

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.