CP3 by Basketball Totaal

Ibaka keert terug en wint met Thunder

Serge Ibaka was ‘out for the season’ met een hamstringblessure. Niets was minder waar. Een ‘miraculeuze’ comeback zorgde voor de wederopstanding van de Oklahoma Thunder tegen de San Antonio Spurs. Het werd geen 3-0, maar 2-1. De Thunder won met 106-97.

Ibaka is verdedigend de rots in de branding en was dat ook vannacht. Hij blockte 4 schotem, pakte 7 rebounds, maar scoorde ook 15 punten. En hij begon uitstekend aan de wedstrijd met 8 snelle punten.

De Spurs moest duidelijk wennen aan de verdedigende intensiteit, die Ibaka bracht. De schutters kwamen minder snel open en Tony Parker had enorm veel moeite scorend door te komen. Parker eindigde met slechts 9 punten voor de Spurs.

Manu Ginobili was de enige speler, die zijn niveau behaalde. Manu scoorde in de eerste helft al 20 punten. Hij eindigde op 23 punten. Russell Westbrook begon rustig in de eerste periode, maar scoorde uiteindelijk 26 punten en Kevin Durant gooide er ook 25 punten bij.

De Thunder wilde winnen en kreeg de overwinning dus ook. In de tweede wedstrijd werd de Thunder de zaal uitgeblazen (112-77), maar van dat verschil was vannacht geen sprake. Dit tot telurstelling van de coach van de Spurs Popovich: “I was very disappointed that we didn’t come out with more of a foot-in-the-neck sort of attitude. They killed us on the boards, they beat us in 50-50 balls and that’s very disappointing to me”.

Donderdag is wedstrijd 4 in Oklahoma. De stand in de serie is 2-1 in het voordeel van de Spurs.

Persconferentie Spurs:
https://youtu.be/fX0e-UMblTQ

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.